duminică, 13 februarie 2011

Blonde vs brunete

Zice s-ar că majoritatea bărbaților preferă femeile blonde. Nu mai zic de sânii mari aferenți și fundul boboc, gen Kim Kardashian (doar că ea-i brunetă!).
Literatura de specialitate, marile reviste, diverse studii medicale și câte și mai câte au arătat, în timp, preferința bărbaților pentru femeile blonde. Se mai spune, din punct de vedere științific, că femeile blonde au o cantitate de progesteron mai mare decât brunetele, acest hormon feminin fiind extrem de important in capacitatea femeii de a fi fertilă. Istoria ne spune și ea că blondul, culoarea părului care înnebunește hormonii masculini, este asociată nu numai cu fertilitatea, ci și cu seducția, puterea feminină. Teoria evoluției sugerează ca omul neandertalianar fi preferat blondele. Peter Frost, un antropolog canadian, susține că bărbații preistorici nu aveau o viață lungă și înclinau să aleagă mai degrabă femeile blonde, acestea ieșind în evidență. Ce-i frumos, și lui Dumnezeu îi place!
Se mai zice că blondele au capacitatea genetică de a avea sâni mari mai mult decât brunetele. Ca atare, sunt mai preferate la pat, decât brunetele. Și când mă gândesc și la potența financiară a bărbaților care le stau alături, iese ditai industria silicoanelor! Dar și uraganul Katrina în portofelele lor! Că blondele sunt mai ușor de agățat.La partea intelectuală mă abțin să comentez, cunosc și brunete dotate foarte slab, intelectual vorbind. Slavă Domnului, pe lumea asta avem loc toți! Norma Jeane Mortenson, ulterior Baker, ulterior Marilyn Monroe a fost întâi brunetă. A devenit blondă și, ca atare, imaginea marilor tehnici de seducție feminină. Ea spunea că parfumul o îmbracă. Ea avea diamantul drept cel mai bun prieten. Fashion-icon pentru lumea întreagă, Golgotă pentru propriul ei destin. Madonna e blondă. Kim Kardashian e brunetă. Jaqueline Onassis a fost brunetă. La fel și Angelina Jolie, tot brunetă.

Dar știți vorba aia, oamenii confruntați cu stereotipuri, mai ales cele legate de femei, probabil le asimilează în mod inconștient, nemailuând în seamă tendințele societale , ci doar trend-urile și hormonii. De brunete se spune că sunt mai cerebrale, au tendința să fie mai plinuțe (așa o fi universal vorbind?!). Cum tenul deschis si părul blond natural sint caracteristici rare, brunetele devin majoritare și dominante, utilizându-și caracteristicile instinctuale mult mai bine în viața reală. Nu vorbim aici de IQ-ul blondelor vs brunete, căci cunosc blonde (natural) extraordinar de deștepte, nu numai brunete extraordinar de deștepte. Dar cunosc și brunete pe care, dacă le auzi vorbind, spui clar –asta-I o tută!!--.

Cică brunetele ăși doresc mai mult copii. Emană forță și personalitate, sunt mai cu vino-ncoa la sex appeal, datorită naturaleții neforțate. La ele alintul înseamnă raționalizarea clipei. Au putința de a transforma energia vizuală negativă într-una pozitivă. Zâmbesc altfel. Se tem și ele de lume, dar nu se agață de propria lume prin seducție ci prin pasiuni colaterale și forța gândirii. Respingerea pentru ele e un pas înainte. Așa o fi!? Cert e că brunetele sunt glamour și încrezătoare. Cert mai e și că, orice ar fi, blondă sau brunetă, o femeie trebuie să fie genul bărbatului căruia se adresează și între ei trebuie să fie ceva. Sclipirea, scânteia, un zâmbet, orice. Da,. Culoarea părului o fi dominantă vizual dar, inconștient, chimia corpului face legea.

Eu sunt brunetă. Blondă am fost doar vopsită. Am revenit la nuanțele mele de brunetă, deoarece dăpdeam senzația că afară era vopsit gardul și înăuntru leopardul (prea mă lua lumea de blondă la creieri pentru că, cică, aș fi deja frumoasă și ajunsesem să mă tem pentru siguranța de sine în privința intelectului. Trebuia să redevin stăpână pe mine, nu să îmi alung personalitatea din integritatea ei).

Ce ziceți?
Oana Rovența-Micu/ Jamilla
(art.publicat și pe redwind.ro)

3 comentarii:

Virtualkid spunea...

Tot un stereotip este si acela care vorbeste despre abundenta neuronilor din creerul blondelor.

Jamilla spunea...

@Virtualkid, stereotip e si cand barbatul zice ca bruneta-i mai desteapta in viata :)

Oti spunea...

Toata viata am visat sa fiu blonda. Nu vreau sa spun de ce. Poate intr-o buna zi imi voi face curaj si-mi voi decolora parul. Pana atunci...multumesc lui D-zeu ca m-a facut bruneta ;)