miercuri, 28 mai 2008

"VORBEŞTE-MI, AM ATÂTEA SĂ-ŢI SPUN"

(UPDATE: de la ISABELLELORELAI: DAMIAN este cel mai mic dintre cei trei copii ai familei Iulianei Cristina Faur in varsta de 29 de ani din satul Podari, Comuna Ileana (jud. Calarasi). Damian, in varsta de 2 ani, are inimioara bolnava de la nastere. Din cauza bolii el nu ia in greutate (acum are in jur de 7 kilograme) si raceste foarte usor.Medicii romani care l-au consultat (inclusiv o echipa de medici italieni venita la Cluj Napoca) au spus ca nu poate fi operat in tara dat fiind ca este foarte riscant din cauza tensiunii pulmonare, el trebuind trimis la operatie inca din primele zile de viata. Dna. Faur ne scrie “Nimeni nu ne-a dat nici o speranta”.In cele din urma a fost contactata o clinica din Germania unde li s-a comunicat ca este posibila interventia dar ca este necesara plata sumei de 30.000 euro in avans, suma de care familia nu dispune. Inainte de operatie Damian trebuie sa ajunga la München pentru un cateterism care costa 3.000 de euro reprezentand costuri estimative ale cateterismului si a tratamentul pentru 3 zile dar preturile depind de serviciile medicale necesare. In plus, familiei ii mai sunt necesari bani de drum si cazare.“Noi nu dispunem de nici un ban. De doi ani avem nenumarate internari si tratamente.Permanent ia Captopril si Furosemid si necesita o alimentatie atent urmarita” ne spune mama lui Damian. Familia a deschis urmatoarele conturi pentru cei care vor sa ii ofere lui Damian posibilitatea sa aiba o viata normala:
Raiffeisen Bank
Cont in LEI: RO28RZBR0000060010204968
Cont in EURO: RO76RZBR0000060010204977
Familia Faur (Iuliana Cristina)
Familia poate fi contactata postal la adresa de mai sus, la numarul de telefon 0726.656.818 si la adresa de mail
faur_cristina78@yahoo.com)
***************
***************
De câte ori ai fost nevoit să te chinui în exprimarea emoţiilor? De câte ori ai spus ceva şi limbajul tau nonverbal (gesturile, mimica, expresia feţei) spunea altceva? Uneori e greu să spui ce simţi. Nu ştii cum să nu pari duplicitar sau să nu fii înţeles greşit. Îţi evaluezi emoţiile în raport cu persoana din faţă. Îţi evaluezi propria lume interioară în raport cu reacţiile tale.
Ca profesionist în asistenţa socială a familiei şi a copilului, am avut ocazia să studiez mulţi autori din literatura de specialitate.
L-am "întâlnit" astfel, pe Jacques Salome, creatorul metodei ESPERE (Energie Specifică Pentru o Ecologie Relaţională Esenţială).
Citiţi "Vorbeşte-mi, am atâtea să-ţi spun!" a lui Jacques Salome, este o carte care m-a fascinat atât de puternic şi mi-a revelat nişte răspunsuri atât de simple, că nu m-aş fi gândit la ele. Cartea asta descrie spaţiul de negociere necesar unei relaţii de cuplu, îţi arată că speranţa şi comunicarea pot fi mai apropiate şi mai simple decât ţi-ai da seama.
Sunt analizate motive ce duc la destrămarea cuplurilor şi, pe de altă parte, îţi arată că şi acceptarea defectelor şi diferenţelor, nu numai a calităţilor celuilalt, poate duce la armonie, asumându-ţi răspunderea pentru omul care eşti.
Merită să citeşti cartea. Alege să te accepţi pe tine şi pe cel iubit.
Trăieşte!
* * * * *
Vă ofer câteva citate ale lui Jacques Salome (nu neapărat din cartea menţionată anterior, el a mai scris şi "Mami, tati, mă auziţi?", "Singurătatea în doi nu e pentru noi") :
-"Te vreau pe tine, pentru că-i mai simplu decât să îmbrăţişez omenirea întreagă - de care aş avea nevoie ca să te înlocuiesc"
-"Nu sufăr ca te pierd, ci că n-am ştiut să te întâlnesc la miile de cotituri ale vieţii noastre comune"
-"Înţelesul iubirii nu este acela de a sta spate în spate, ci de a sta faţă în faţă, fiecare păstrându-şi propria mobilitate; înseamnă, deci, asumarea riscului de a te îndepărta sau de a te pierde, de a te reduce sau de a te amplifica. Nu este suficient să iubeşti, este necesar ca această iubire să fie primită, acceptată şi chiar amplificată de celălalt"
-"Întotdeauna facem să fie plătit foarte scump ceea ce îi datorăm celuilalt"
-"A merge până la capăt în iubire înseamnă să mergi către o mare diferenţiere, să-ţi asumi riscul de a descoperi bogăţiile, insuficienţele şi uneori, mediocrităţile celuilalt".
* * * * *
Te rog, citeşte aici o poezie simplă, dar esenţială pt sufletul tău: http://www.jacques-salome.ro/resurse/sunt%20zile.htm şi aici o altă poezie (atât de mult adevăr în ea!) http://www.jacques-salome.ro/resurse/nu-ti.htm .
Nu îţi va părea rău.
Jamilla!!!
ps: mai multe găsiţi aici: http://www.jacques-salome.ro/





21 de comentarii:

Anonim spunea...

jamilla, multumesc.

Jamilla spunea...

@Manolica, nu ai pt ce!!!

Dee@ spunea...

"Atunci ma sprijin pe toate celelalte zile, zile in care sa inventez fiece clipa pentru a construi un viitor in doi"

Superb spus! Si cata dreptate are! Totul se face mai bine in doi. Daca sunt doi...;)

Te pupa, Deea!

Jamilla spunea...

@Deea, tocmai asta e!!!! te pupa fata!! poate vbm diseara pe mess! Mwuahh!!

Anonim spunea...

Jam, acum ceva timp ţi-am dedicat un trandafir, o melodie şi "Curajul de a fi tu însuţi". Salome, evident. Pentru că tu ai acest curaj. Îmi doresc, pentru TINE, ca toţi oamenii să aibă curajul tău. În opinia mea tu eşti o MARE LUPTĂTOARE. Şi tare aş vrea să te ajut. Să te sprijin, să îţi fie bine.
.
"Dacă omul este o trestie gînditoare, conform dictonului consacrat, omenirea este pe cale să devină o reţea gînditoare, iar acest proces ne obligă mai mult ca niciodată să reflectăm la buna funcţionare a sistemului pe care se bazează: comunicarea". JS.
.
Te pup, Jam.

pescarusul argintiu spunea...

Draga Jam, mi-ai adus aminte de un mare lingvist si strajer al limbii romane prin titulatura aleasa...
Numai ca maestrul George Pruteanu ar fi spus un pic mai diferit: "Asculta-ma, doar o vorba vreau sa-ti mai spun..."
Te felicit pentru sclipirile de intelepciune si sensibilitate descoperite in insertia ta :)
Iti doresc sa nu cunosti nicicand ce inseamna singuratatea in doi, decat poate doar prin prisma autorilor de specialitate !
Cu drag, Cora

Anonim spunea...

Ce minunată-i lumea asta
uite-aşa l-am găsit pe domnul
"VORBESTE-MI,AM ATÎTEA SĂ-ŢI SPUN"
mulţumesc JAMILLA !!!
aşa mi l-a descoperit şi Oana pe OSHO,mulţumesc Oana (iar şi din nou)sunt un om tot mai bogat
aşa v-am cunoscut pe VOI
MULŢUMESC !

pescarusul argintiu spunea...

Draga Jam,
Daca-ti vei simti puterile de peste zi atinse de descrestere, daca zbuciumul provocarilor de azi te-a obosit, sa stii ca te asteapta la mine un cosulet plin ochi de capsuni coapte si nespus de aromate, pudrate cu pulbere de zahar si culese cu mult suflet :)
Mai am si alte minunatii proaspete, pregatite special spre delectarea prietenilor dragi...
Iti multumesc pentru toate semnalele preluate de tine spre intrajutorarea semenilor nostri loviti de boli necrutatoare, care m-au pus pe ganduri si care au contribuit la decizia de a trage si eu un semnal de alarma privitor la apararea indarjita a SANATATII noastre.
Iti doresc sa-ti atingi visul cel mai arzator si sa te bucuri de sanatate deplina !

Anonim spunea...

Jam, sper că eşti ok. Hai că mai e o zi şi se termină şi săptămâna asta naşpa. Şi a mea a fost nasoală. Dar trece. Toate trec.

pescarusul argintiu spunea...

Jam, am pus bolul de cristal adapostind "capsuni cu har" la rece, sa te racoreasca binefacator si sa-ti dea puteri sporite de lupta si creatie :)
Numai de bine sa ai parte pentru binele pe care-l cladesti in jur, sa te inalti cat mai sus pe culmi de azur !

Anonim spunea...

sunt preocupata !!
ce e cu TINE ???
de ce dispari ... ??
nu ti-a trecut prin cap ca unora ... lipsesti !??

sper ... sa se faca ordine in sufletul tau ... esti sensibila se vede din Oradea !

iti trimit un pic de optimism si un gand bun ... poate te ajuta.
elena

Anonim spunea...

@ALL: scuzati-ma 2 zile, promit ca am a revin cu forte noi!! Iertati-ma ca nu v-am anuntat, am fost un pic bolnava. Curand revin cu forte proaspete!!

Elena, ma voi revansa si fata de tine!!!!! Mai lasa-ma doua zile (nu, nu are deloc legatura cu alegerile,nici vorba, kiar nu mi-a fost bine fizic si psihic, si sunt si un pic aglomerata cu niste proiecte)

Anonim spunea...

Multa sanatate, Jamilla! Vad ca pe toate ne cam incearca raceala :)
Sper sincer ca nu e ceva grav.
Am citit cartea, e buna, relaxanta, mi-a placut. Si instructiva, intr-un anume fel. desi nu numai noi ar trebui sa acceptam.. cred ca si ei, la randul lor, trebuie sa faca eforturi sa ne inteleaga... dar asta e o poveste lunga..
Iti doresc din inima sanatate si bucurii!

Anonim spunea...

Citesc cu 'dislacere' ca nu ti-e bine.
Am stiut ca e 'ceva' acolo care te face sa stai ... retrasa.

Sa te faci bine ... din suflet iti doresc.
Si nu te izola, sti mai bine decat mine ... nu e 'solutie'.

Cele mai frumoase ganduri ;-)
elena

Anonim spunea...

Jam, sper ca săptămâna care urmează să fie mai uşoară. Şi mai plăcută. Te pup.

Elisa spunea...

Draga Jamilla,numai urari de bine din partea mea si trecem la capsuni...lol Da??!!Ca lamaia nu face bine la fiere,dar capsunele iti iau cu mana durerea de cap.Parol!
Te pup . :lol:

Anonim spunea...

sti ce mi-a trecut prin cap azi dimineata in timp ce stateam la semafor ?
...
daca nu te faci bine in urmatoarele 3 zile merg la o agentie si cumpar bilet in MAROC ...
si pleci in vacanta .
departe de problemele si proiectele care te fac sa fi suparata, retrasa si ... .

Nu glumesc !

In felul acesta un vis trece la capitolul 'vise implinite' si in al 2-lea rand ... 'clinchetul' vioi reapare in vorbele tale !

Numar zilele :-) ...
elena

Jamilla spunea...

@Corina, Elena, Isabelle, Elisa, Elena again: ce m-as face eu fara voi? ati contribuit la senzatia mea de bine pe care o am astazi (dupa cateva zile de infern sufletesc) si ma bucura enorm! Am sa ma straduiesc sa nu va mai las asa mult timp fara un raspuns, oricat de suparata sau bolnava as fi. Elena, trimite-mi mailul tau, te rog frumos!! va pup!!!!!

Elisa spunea...

Jamilla,cu totii avem zile bune,zile rele si ce ne-am face daca nu ne-am intelege unii pe altii?!Eu ma bucur ca te-am cunoscut, ca existi in viata mea virtuala,ca te caut cu emotie sa vad ce-ai mai scris,cum iti mai este si despre ce mai gandeste capsorul tau frumos.Da,eu iti multumesc. :)

Anonim spunea...

send education, http://portishead.forums.umusic.co.uk/members/game-married-sex.aspx game married sex, YsrHT0, http://portishead.forums.umusic.co.uk/members/hot-sexy-woman-in-lingerie.aspx hot sexy woman in lingerie, 6u5yxg, http://vilinet.communityserver.com/members/hard-core-sex-clip.aspx hard core sex clip, LJH9nF, http://portishead.forums.umusic.co.uk/members/sexxo-sexy.aspx sexxo sexy, R42iBQ, http://portishead.forums.umusic.co.uk/members/ssri-sex.aspx ssri sex, ViYRsD, http://vilinet.communityserver.com/members/tied-up-anal-sex.aspx tied up anal sex, Sl2E0d, http://portishead.forums.umusic.co.uk/members/battle-of-the-sex-trivia.aspx battle of the sex trivia, tFHm9u, http://portishead.forums.umusic.co.uk/members/illustrated-missionary-position-sex.aspx illustrated missionary position sex, kJwuw2,

Anonim spunea...

Ola, what's up amigos? :)
In first steps it's really good if somebody supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks in advance and good luck! :)