vineri, 16 mai 2008

A fi ce sunt, un om, a accepta propria fiinta

http://octavianpaler.ro/comentarii-si-citate/ce-i-a-lasat-octavian-paler-oanei-roventa-micu/: mi-au publicat astazi eseul cu care am participat la concursul "Saptamana cu Octavian Paler".
Multi dintre voi veti intelege cate ceva despre mine. Indiferent de situatii si de oamenii intalniti in cale, recunoasteti-va putin cate putin in ceilalti. Daca vreti raspunsuri in viata, priviti si cu alti ochi. Cele mai mari raspunsuri sunt atat de aproape, ca tocmai de aceea nu le vedem.
Nu lasati legea autoritatii sa se conformeze lui "asa trebuie" ci lui "eu sunt...".
Am ales sa investesc cel mai mult in timp. Cu fiecare clipa care trece, ma (re)descopar. Si mi-e bine!
Am ales sa declansez sufletului cele mai neasteptate trairi si reactii, pentru a invata sa ma cunosc mai bine.
Va doresc o zi incare sa aveti curajul de a va tine sufletul in brate si timpul de mana. Recunoasteti ceea ce sunteti si acceptati-va pe voi insiva. Astfel, va vor accepta si cei din jur. lasa-ti pe aceeasi lungime de unda privirea cu zambetul!
Jamilla!

25 de comentarii:

Dee@ spunea...

Extraordinar articolul, Jam. Foarte emotionant. M-a socat putin, drept sa iti spun...M-ai avertizat tu, dar... chiar nu ma gandeam asa departe...
Felicitari inca o data! Felicitari pentru articol, felicitari pentru castig, felicitari pentru ceea ce esti, pentru felul cum esti...
Te pupa Deea!

Oti spunea...

Felicitariii!!! Foarte frumos articolul. Ar trebui sa-l pui si pe pagina ta.

Jamilla spunea...

@Deea, si inca nu stii tot ;-))) mai asteapta tu un picut ;-))) (stai lini, vorbesc perfect, inclusiv la telefon, :D) multumesc de incurajare, azi imi prind ebine, sa stii ;-)

@o.p: l-as pune, dar e voie? trebuie sa ii intreb pe organizatori ;-)

Oti spunea...

tu esti autorul! nu cred ca trebuie sa-i intrebi. :)

Dee@ spunea...

Cum adica nu stiu tot?? Adica mai e? Ce ar putea sa mai fie? Ce mai e? ...dar astept, astept daca spui tu...Si indiferent ce ar mai fi, eu tot am prins drag de tine si abia astept sa ne vedem.

Jamilla spunea...

@O.P: asa e...pe de alta parte, s alasam oamenii sa caute :D

@D33: stai linistita, e in sens pozitiv ceea ce mai e ;-) ma refer la aptitudini8le pe care a trebuit sa mi le dezvolt ;-) Ma bucur ca ti-a placut articolul, am zambit... te pupa Oana!

Anonim spunea...

Felicitarile sunt acele cuvinte pe care ni le alegem toti cand dorim sa ne exprimam admiratia si respectul, cand vrem sa se stie cat ne-au emotionat cuvinte, fapte, oameni... Sarac e cateodata vocabularul limbii romane cand cauti sinonime la sentimente... Iti multumesc pentru randurile tale. Nu-ti pot descrie exact ce m-au facut sa simt... Insa zambesc !

Jamilla spunea...

@LauraDriha, eu iti multumesc ca ai trecut pe aici ;-) daca ai citit eseul de pe octavianpaler.ro, vei intelege din anumite portiuni de ce gandesc cum gandesc. Dar trebuie sa ti recunosc ca si pe mine ma doare uneori propria fiinta. Stiu ce ai simtit, ma bucur ca zambesti, d3esi imi dau seama ca te-am facut sa-ti ramintesti si alte lucruri
;-)

pescarusul argintiu spunea...

Jamilla, nu te dezminti, iti urmaresti cu consecventa trairile, ne dezvalui atat de sensibil ungherele gandurilor tale... :)
Sa fie putin de vina si muza retoricii de care aminteai la mine, Polyhymnia (Πολυμνία)? ;)
Sunt convinsa ca da, dar cu siguranta mai coexista in tine si alte energii nebanuite...

Anonim spunea...

Măi Jam, vezi tu cât de mult contează să faci ceea ce gândeşti şi să gândeşti ceea ce faci?
Restul ştii.
(ce-mi place când am dreptate :lol: )
PS. Azi dimineaţă conduceai şi la concursul 2. Şi Gabi are dreptate.

Jamilla spunea...

@Pescarusul argintiu: da, sunt si alte energii care coexista...despre asta voi vorbi/scrie, sper, curand.Muza mea este insasi propria mea viata ;-) la Polyhymnya m-am gandit asa, cand te-am vizitat pe blog, caci eu is cam retorica de felul meu ;-)

@Isabelle, nu te mai contrazic. Acum sunt convinsa ca da. Restul stiu. Dar mai stiu si ac trebuie s afiu atenta. Cu mine, nu cu ailalti... azi am uitat sa'mi parez "loviturile" primite. Deh, o lectie invatata. De aici si postul scris azidimineata.

Dee@ spunea...

@Pescarusul argintiu : Ξέρεις ελληνικά?

Jamilla spunea...

@Deiutza si Pescarusul argintiu, habar nu am de limba greaca, va rog frumos, pe romaneste, sa priceapa si poporu' ;-))))) lool... nu ma provocati ca incep a scriu de la coada la cap (de-a-ndoaselea) ;-)))

Elisa spunea...

Jamilla,felicitari !Nu e precizat acolo pe ce loc,decat ca esti pe podium...Eu sper ca pe loc I...da???
Ti-am mai spus cat te admir?? :)

Anonim spunea...

De admirat e dalai lama...sau nadia comaneci... nu eu ;-) dar sarutmainile, te imbratisez, maica!

Anonim spunea...

@elisa, suntem trei pe podium, ca sa ma exprim asa, Gia, eu si inca o persoana, al carei articol apare maine. Si sa nu uiti foto cu visinele, ca salivez, da?

Anonim spunea...

deep

nice

dap

nice

Anonim spunea...

Să ai parte de cît mai multe asemenea recunoaşteri
o meriţi deplin
eşti tînără,deşteaptă,frumoasă
"ai cîştigat, continuă,ai pierdut,continuă"(principiul olimpismului,aproximativ,nu ştiu dacă-i corect citatul,ideea-i importantă)
este important să ai şi îndoieli
să ai şi lacrimi
să fii emoţionată şi uneori dzamăgită
se numeşte VIAŢĂ
să-ţi fie viaţa împlinită

Anonim spunea...

Draga Jamilla,am citit ce ai scris acolo.La Isabellelorelai am aflat ca ti s-a publicat articolul si am aflat mai multe despre tine,oana.
Cat de curand vei mai avea o surpriza placuta.Vei castiga si dincolo,iar eu ma voi bucura si mai mult :P

Anonim spunea...

intotdeauna, am fost de parere cu faptul ca ceilalti te percep asa cum te vezi tu, ca si cum te-ai privii in oglinda!
acceptarea e de cele mai multe ori cel mai greu. ori stii sa o faci si atunci la varsta adolescentei,incepand cu acceptarea fizica, mai ales la fete, ori nu ai s-o poti face niciodata vis-a-vis si de ceea ce ai ajuns versus ce ai fi vrut sa fii!

Anonim spunea...

Dragut blogul. Multa bafta cu el, am obs ca e nou si bafta la concursul despre frumuzete:)

Elisa spunea...

Scumpa mea,eu admir tot ce-i frumos si face parte mai mult,sau mai putin,din viata mea.Cei despre care zici tu reprezinta o alta categorie...,acea categorie despre care eu stiu dar ea nu stie de existenta mea.Te imbratisez. :)

Jamilla spunea...

@Micu'tzu: life ruls :D

@Cella, m-ai surprins placut...am vazut cama sustii si la concursul nr 2, ma bucur de solidaritate, dar mai tare ma bucur de gandurile bun! multumesc pt zambet si am sa-ti scriu si pe mail, am facut rost de el.Iti doresc o zi asa cum ti-o doresti... Si, Cella, ai dreptate cu principiul olimpismului..eu de cele mai multe ori am cam pierdut, dar ceea ce am castigat a facut uitate toate esecurile. Ai dreptate.

@Gabi, tocmai ti-ai dat seama ca aparentele mai si inseala ;-) acum sunt convinsa si eu ca voi castiga si la nr 2, desi sunt constienta ca voi fi etichetata ;-)

@Manolica draga, tocmai aici e buba: sa impaci ce vrei sa fii cu ce esti, de fapt, cu ce esti tu si cu ce esti in ochii celorlalti. Daca reusim, macar pe sfert, si tot e bine ;-)

@Sorin, te voi vizita si eu,s a ti intorc favoarea :P

@Elisa, maica, tu stii!(ah, lamaile...mi-a ramas pata asta pe creier!) Te imbratisez i eu, sa stii ca tu esti cea de admirat. Spre rusinea mea, eu nu am asa mare grija de florile mele de exemplu, si tare ma mai cearta si mama... le iubesc, dar nu suport sa ud florile zilnic, nu stiu de ce ;-))) in alta ordine de idei, esti o femeie tare si sper ca stapanul inelului stie ce are in ograda lui si apreciaza cum trebuie ;-)

Anonim spunea...

Jam, loviturile nu trebuiesc parate. Loviturile ori le eviţi, ori le iei la puricat. După ce ai învăţat ce era de învăţat din ele, le eviţi.

Jamilla spunea...

@Isabelle, eu iti spusei ca sunt altfel. Unde pot, invat. Unde nu pot, iau la puricat. Iar unde nu se poate nicicum, parez.