luni, 5 mai 2008

Eu!




In momentul asta ascult Sodade al Cesariei...


Pe www.damaideparte.ro (ganduri indirecte) gasesc un indemn direct la obiect si, totusi, atat de simplu, dar atat de greu de urmat! :


"Draga prietene,
Incepand de astazi este interzis:
Sa nu fii tu insuti in fata celorlalti.
Sa joci un rol, sa te prefaci in fata persoanelor care nu au importanta.
Sa te temi de amintiri.
Sa abandonezi lupta inainte de a-ti realiza toate visele.
Sa nu surazi in fata problemelor.
Sa nu pui umarul, sa faci pe prostul, sa nu iei atitudine in fata diverselor situatii ale vietii.
Sa astepti ca altii sa-si asume responsabilitati in numele tau, sa plateasca pentru greselile tale.
Sa plangi fara sa inveti din greseli.
Sa te trezesti o zi fara sa stii ce ai de facut.
Sa crezi ca lipsa unei anumite persoane in viata ta este sfarsitul lumii.

Sa disperi atunci cand este nevoie pentru o vreme sa mergi mai departe singur.
Sa nu-ti exprimi iubirea.
Sa-ti abandonezi prietenii.
Sa nu incerci sa intelegi ce simt ceilalti din jurul tau.
Si sa nu vezi ca fiecare persoana are stilul sau si propriul sau drum."

E greu de cele mai multe ori sa urmam aceste indemnuri pentru mai multe zile, pentru o viata, daramite pentru o zi... Eu astazi am sa incerc. Nu pentru voi,nu pentru ai mei sau prietenul meu ci pentru mine. Si va daruiesc si o floare!


Jamilla!

ps: preluarea fotografiei cu mine, realizata de fotograf Romeo Ionete din Tg-Jiu, NU este permisa fara acordul meu.

29 de comentarii:

Anonim spunea...

Mulţumesc, Jamilla!

Anonim spunea...

Să vezi tu, aici îmi este mie puţin greu:
Sa te trezesti o zi fara sa stii ce ai de facut.
Dar găsesc pe parcurs.
Ţi-am făcut dedicaţie la mine, am trimis oamenii să te cunoască. Am şutit trandafirul, dar ţi-am dat altul. Cu fluture inclus. Aşa că şuteşte-l şi tu de la mine. Îl puneam eu la tine, dar nu am cum.
Ştii tu ce mi-ar plăcea mie mult? Să câştigi tu concursul acela.
De ce? Pentru că eşti serioasă. Ai seriozitatea lucrului bine făcut.
Aşa cred eu.
Dar nu-i nimic dacă nu îl câştigi. Încercăm şi altă dată.

Anonim spunea...

Isabelle, draga mea, eu participa de dragul competitiei, nu cu gandul de a castiga. Daca nu castig, e bine. daca totusi, castig, iarasi bine. ideea e ca am faut si eu ceva, am participat. Si asta e o placere pt mine. Acu'...sa vedem. Azi sunt cam incarcata negativ d ela serviciu, poate diseara, cel mai tarziu maine seara trimit lui Miron eseul.
OI fi serioasa, dar sunt mai mult cu capul in nori. Si asta ma omoara. Acus ma uit de trandafir :P

Anonim spunea...

Puiuţule, acum am ajuns acasă. Am citit mesajele tale şi mă grăbesc să te rog să intri aici:
http://octavianpaler.ro
Prima postare, cea mai nouă, anunţă că Editura Corint va oferi şi ea o carte a domnului Paler.
A doua postare este a domnului Miron, pe tema data.
A treia este cea cu anuntul concursului.
Intră te rog pe site; citeşte; trimite apoi domnului Miron e-mailul şi cu ocazia asta îl întrebi dacă poţi posta şi la tine. OK?
Te pup, fug pe la nişte treburi mici prin casă. Revin mai târziu.
Poţi intra la mine pe blog, te duci la blogroll AB Suntem ce tot facem - şi acolo găseşti "blog creat în memoria OP de către Andrei Roşca. Intri şi copiezi adresa www şi o pui şi la tine în blogrool.

Jamilla spunea...

@Isabelle, am facut, dres si rezolvat de doua ore deja ;-) am si primit raspuns de la dl miron, ca a primit eseul meu ;-) acu sa vedem rezultatele, eu am scris cum am simtit, dar nu prea cred ca o sa fiu in primii 3. Am incredere in mine, dar stiu ca sunt altii si ai talentati. Acu, om trai si om vedea. Revin si eu mai tarziu, am ceva inspiratie si scriu la cartea pt Laura. Te pupicesc, Isa draga, spor prin casa. Pe curand!

Anonim spunea...

Frumoase ganduri. Si cat e de usor sa le practici cu sufletul si nu cu mintea. Eu zic, ca noi de fapt asa am fost creati, sa fim buni. :)
multumesc pentru trandafir! E galben! asa cum imi plac mie cel mai mult! :)

Anonim spunea...

Buna! Iti multumesc pentru vizita, ai dreptate in ceea ce ai afirmat, sper sa mentinem legatura:) Cheers

Jamilla spunea...

@Manole, stai asa, sa gasesc eu o floare superba, nu iti spun care, sa vezi atunci :D
@Georgescu Radu, si eu iti multumesc, cu siguranta tinem legatura ;-)

Anonim spunea...

Jamilla, eu vin mereu la tine, dar nu am prea multe cuvinte. Eu am cam trecut peste sensibilitate si in fata ei raman cam muta.

Anonim spunea...

@oana, nu pot trece peste sensibilitate. O am prea mult in mine. pe de alta parte, am nevoie de ea la serviciu. iar a treia la mana, nu stiu sa traiesc altfel.
daca ti-as arata din dramele de le vad zilnic (la tv nici nu e a 10-a parte), nu ai mai ramane muta. Stiu ca intelegi ce spun, vrei sa spui ca te-ai calit. Si totusi... nu se stie niciodata cum ne da sufletul cate o palmutza ;-) Cat despre cuvinte, poate nu am eu subiectul potrivit pt tine ;-)))

pescarusul argintiu spunea...

Bun gasit ! :)
Am descoperit aici la tine un camin cald, luminos, proaspat, ospitalier, susurand de melodiile sufletului si gingas, asa ca tine.
Te felicit pentru calitatea gandurilor exprimate si pentru profunzimea lor.
Si iti multumesc si eu pentru stralucirea pe care am gasit-o in galbenul trandafir.
Ti-am lansat o "provocare" in raspunsul de pe blogul meu, cu privire la un anumit tinut drag tie...
Te-as ruga sa ma deslusesti intr-o problema: te-ai caracterizat ca fiind o fiinta egoista, dar in acelasi timp iubitoare de copii, de familie, de prieteni... Din acest motiv, cred ca a fost mai mult un impuls de moment, sa te consideri asa... sau n-am dreptate ?
Mult succes in tot ceea ce intreprinzi !

Jamilla spunea...

Pescarus argintiu, m-am caracterizat cum ai spus tu si am spus ca sunt si egoista, deoarece am si eu momente, a orice om, cand simt nevoia sa fiu singura, s anu impart nimic cu nimeni (dar nu ma tine mult), sa fiu mai rautacioasa (apoi imi pare rau), sa fiu posesiva cu ai mei (si apoi, iarasi imi pare rau), deh, sunt si eu om, cu calitati dar, mai ales, cu defecte. Sunt egoista cand vin acasa de la sreviciu sin nu am chef d enimeni si nimic, si poate cineva are nevoie de mine. Sunt egoista cand ma enervez pe cei dragi, chiar si fara motiv, pt ca nu iese cum vreau eu. Bine macar ca realizez asta si incerc sa optimizez ce nu e bine. Nu este o subestimare, ci o recunoastere a propriei fiinte. Dar da, am si ceva particele bune ;-))) acus ma uit sa vad ce provocare ;)))

Anonim spunea...

Draga Jamilla,
Asa cum ti-am scris si pe blogul meu, imi place foarte mult cum ti-ai conceput blogul si cum scrii in general. Iti doresc numai bucurii, mult succes si o seara frumoasa!

Anonim spunea...

12+2 ca asa e la moda :))

Jamilla spunea...

@Corina, multmesc frumos, dar vorbesti de parca nu ne mai reintalnim pe aici, prin blogosfera! Eu una, sigur te mai intalnesc ;-) iti doresc si eu o seara placuta si numai bine, fii convinsa ca ne reauzim!
@Oana, neuronii mei dormiteaza la ora actuala, expliciteaza-mi faza cu 12 plus 2 ca asa e la moda, nu m-am prins!!! ;-))))

Anonim spunea...

E minunat ceea ce ai scris.
Ar fi minunat să ne putem ţine de "interdictie".
Dar eu am o problema cu primele două:
Sa nu fii tu insuti in fata celorlalti.

Sa joci un rol, sa te prefaci in fata persoanelor care nu au importanta.

Pe langa faptul ca nu o sa reusesc sa aplic regula in fata sefilor, care e faza cu "persoanele care nu au importanta". Adica in fata celor care au importanta, DA? Sa te prefaci?

Elisa spunea...

Jamilla,sper ca esti bine.. ,da???

Jamilla spunea...

@Micu'tzu draga ;-) nu asta am vrut sa zic, ca daca e sa joci un rol in fata persoanelor care nu au importanta (recte: barfitorii cei rai, sau oameni care doar trec prinviata noastra, nu participa musai la ea, sau altii)... si prin opozitie, nu inseamna ca trebuie sa jucam un rol si fata de cei dragi ;-) nu am scris eu asta, am citit pe siteul mentionat in post, dar mi-a placut. "Interdictia" la care te referi si tu si ei tine de forta de a te exterioriza si de a te expune riscului de a arata exact cine esti, dar cu capul drept, privirea inainte, tine de critica emotiilor negative si de adaptarea celor pozitive la reactiile altora, la rolurile date d societate, tine de neprevazut dar sa ramai, orice ar fi, tu insuti in raport cu ceilalti, dar cu grija. E cu risc dar parca e si constiinta mai usoara ;-)

Jamilla spunea...

@Elisa, dorm pe mine, ma bag la nani...ma enervai cu niste chestii... iti spune Isabelle ;-)) Sarutmana pt grija, somnic usor si tie!!

Anonim spunea...

fusei si eu p-acolo...am vazut ce era de vazut, am incercat si eu...

Jamilla spunea...

Manole, draga mea, multumesc!

Anonim spunea...

True
Si am inteles ideea (cu care sunt de acord) de la inceput, dar subliniind acea scapare/incoerenta (prin reciprocitate semiimplicita) a autorului am gasit de cuviinta a arata ca pe langa a accepta ceva dat ar trebui sa intram in esenta, sa intelegem cu adevarat implicatiile/nuantele unor idei.
Asa cum am mai spus, sunt idei de urmarit si de aplicat, atunci cand e posibil.

Jamilla spunea...

Micu'tzu draga, u're right. Dar, de multe ori, noi avem sansa sa facem sa fie posibil. NBu destinul, nu soarta, noi. ;-) (stii cum e... se mai poate daca vrei really...chiar si la lucruri asa zis imposibile...nu discutam acum de moarte si de ceva absolut imposibil)

Anonim spunea...

Multumesc, Jamilla. Sigur ca ne intalnim! O zi frumoasa!

Jamilla spunea...

@CORINA: te rog frumos sa mi trimiti linkul tau de blog, daca dau aici click pe numel tau nu reusesc sa intru. Chiar te rog! Nu mai retin exact, of!

Anonim spunea...

tu..blogul tau e mult prea serios pentru mine:D
intr`adevar raman de fiecare data fara cuvinte..stau ma gandesc cam ce vrei tu sa zici..dar eu sunt prea dus pe un drum pe care nu gas sensibilitate, si alte chestii asemenea ei..
oricum tu scrii frumos si bine si`mi place foarte mult sa te citesc.
ps:inca o poza super
ps2:daca ai chef de ras si de cheştii asemanatoare stii unde ma gasesti:D

Jamilla spunea...

@Cipoc: tu, shshshht... ;-)) fiecare e dus in felul lui pe cate un drum...si stii ceva? poate nu mai gasesti sensibilitate pe drumul tau, dar et gaseste ea pe tine. Cipoc, sa mor, nu pot intra pe blogul tau, scoate-mi bannul ala, te rog!

Ioana spunea...

Multumesc frumos pentru floare! Iti trimit si eu una @--)--, nu e la fel de frumoasa :-P
Nu stiu daca as putea sa urmez intocmai aceste sfaturi, dar imi propun sa gasesc o zi din anul asta in care macar sa incerc.
Promit sa revin sa-ti spun daca mi-a iesit ;-)

Jamilla spunea...

@Ioana, important e ca incerci, indiferent de rezultat. Sdfatul meu e sa lasi de la sine, uneori ne straduim prea mult si nu ne iese. Fii tu insati, dar avand grija de tine. te pup! Astept vesti :D