marți, 13 mai 2008

DRAGOSTE

Simt multe in acest moment.
Uneori doare aproape fizic sentimentul, alteori simti rasaritul din noapte si apusul din zile. Alteori, simti ca vrei sa raspunzi empatic la toate nevoile celor dragi si ti-e imposibil sa reusesti. Dar tot incerci, asta e esenta. Azi mi-am dat seama ca esenta e sa nu uit nici de mine.
Simt ca, orice ar fi, am sa fiu mereu aceeasi si totusi, alta. Gandul ca in dragoste nimic nu e de cele mai multe ori chiar asa cum vrem, face ca totul sa fie aproape perfect in schimbare.
Altfel ne-am plictisi, nu credeti? Imi dezvolt viata in jurul sentimentului de dragoste prin incercarea de a-mi modela macar putin, destinul.
Dragostea pentru mine inseamna mai ales, viata. Si stiu ca privind cu ochii pe care ii am cand iubesc, privesc cerul dincolo de nori.
Suna a cliseu, a banalitate. Dar cam asa este! Alteori ma privesc pe mine exact cum sunt (mai ales cand il enervez pe el sau el pe mine) si, totusi, zambesc cu toata fiinta.
Nu mai vreau sa fiu nefericita fiind ceea ce sunt(nici nu mai sunt, actualmente! ma refeream la tranzitia etapelor varstei), m-am acceptat pe mine si pe el exact cum suntem, i-am acceptat pe cei din jur si propria mea lume, invatand sa iubesc fiecare parte a realitatii mele.
Refuz sa stagnez in imemorialitatea supararilor, desi uneori acestea aduc usurare. Refuz sa-mi scad intensitatea emotionala in responsabilizarea intelegerii.
Invat in continuare dragostea si ce inseamna ea.
Dragostea nelimitata este, pur si simplu, dragoste.
Va las in compania lui Barry White, cu melodia perfecta pentru mine in acest moment. Si nu uit nici de duetul lui Andrea Boccelli cu Christina Aguilera: Somos novios. De ce? pentru ca el, prietenul meu, desi nu e cel mai perfect, e totul.
Si, Doamne, cat iubesc sa iubesc!

Jamilla!


25 de comentarii:

Anonim spunea...

Dragostea - Aceasta zeita a sentimentelor. Sta 2 ore in oglinda, si apare in viata noastra spilcuita, pentru a ne lua ochii. Cine a vazut vreodata Dragostea murdara?! Ori neingrijita?! :)

Dee@ spunea...

Iubesc melodia asta. Ascultand-o... nu mai necesita niciun comentariu...E minunat sa iubesti. E divin sa iubesti ca iubesti...



(P.S. - nu trebuie sa downloadezi video de pe youtube. Iei codul "embed" si il inserezi in modul "editati HTML" din postare.)

Ea spunea...

draga mea, ce-i mai frumos decat sa iubesti? ce face fata azi? pups

pescarusul argintiu spunea...

Draga Jamilla, daca ai propus pentru astazi un subiect atat de pozitiv, de luminos, de generos, pentru mine e semn clar ca te-ai restabilit complet :) Am dreptate ? ;)
Ai imortalizat un adevar valabil si in cazul meu: primul pas catre dragoste este sa iubesti cu ardoare viata, sa te simti atrasa de toate aspectele ei, fara sa scazi intensitatea emotionala in favoarea instaurarii cerebralului. E bun si autocontrolul uneori, dar nu trebuie sa-l lasam sa ne domine, sa ne subjuge visarile si apropierea de noi insine.
Iar acum, draga mea, FELICITARI calduroase pentru premiul obtinut la concurs ! Stradania si talentul ti-au fost rasplatite si de aceea nu trebuie sa te opresti, ci sa mergi mai departe, sa-ti deschizi noi porti spre inalt.
Pentru ca stiu ca arzi ca o flacara pentru cauze nobile, te invit si pe la mine sa te alaturi unui demers in numele restabilirii starii spitalelor din Romania, in prezent atat de vitregite si de jalnice prin lipsa de dotari si de conditii, dar si de profesionalism...
Iar melodia lui Barry White mi-a atins aripa sufletului si a facut-o sa tanjeasca dupa alte vibratii, gemene...

Anonim spunea...

De acord!

hoinarici spunea...

"Iubesc sa iubesc". ;)
Cel mai ciudat este cand intalnesti oameni pe care ii iubesti si carora le este teama sa fie iubiti... Atunci, ce faci?

Anonim spunea...

Hmm, prea multa durere in dragostea ta. Mai modereaz-o :)

Elisa spunea...

Jamilla,tu nu ai citit la mine,ca ieri am pus primul videoclip pe blog,dupa ce mi-a aratat cum se face,Yoyolino???
Uite,iti zic in 2 cuvinte:
-ai videoclip pe youtube,vezi la dreapta pe site sectiunea embed...,iar in chenar si dedesubt,link al videoclipului.Il selectezi si dai copy
-te duci pe pag ta de blog,la editare si dai clik pe html,apoi paste si gata...publici.
E greu???Succes,scumpa mea.

Jamilla spunea...

@AlinFarcas: exista si dragostea "murdaera, neingrijita"... depinde de cel care si-o asuma sa fie murdara sau curata, ca sa ma exprim asa ;-) depinde de comportamente, de flexibilitate, de corectitudine sau tradare, spune-i cum vrei ;-)

@D33: e divin sa iubesti, mai greu e cand celalalt nu te lasa sa fii intotdeauna langa el, in toate momentele. Abia atunci ne testam really iubirea. Sau mai greu e cand nu e impartasita (nu e cazul meu, dar ma refer la altii). E divin s aiubesti, dar si sa fii iubita. Atunci vezi altfel viata. (am sa incerc in youtube ce zici tu)

@Ea, draga mea, mai frumos decat sa iubesti e sa te iubeasca si celalalt si lumea din jur, si cei dragi! Azi sunt ok, alergai mult, am de recuperat ce nu am putut face zilele trecute. Miss u too!

@Pescarusule argintiu, ai auzit d epinguinii Adelaide? Citeste despre ei si ai sa intelegi cam cum sunt eu, vizavi de a avea o singura mare dragoste in viata. De a da totul celuilalt si celor din jur neconditionat. Nu sunt nici pe departe o sfanta, nici macar nu incerc. Insa bucuria mea e mai mare, cu cat invat sa ma bucur si de lucrurile simple, nu numai de cele complexe. Nu ai dreptate totally, nu m-am restabilit si nici macar complet, dar azi sunt mult mai bine si am puterea sa fiu optimista. De mine depinde, [ana la urma, sa fiu ok. Probleme grave nu am, cred ca mi le fac eu singura ;-) ma bucur de aprecierea ta si de felicitarile pt concurs. A crecsut inima in mine cand am vazut ca si eu ma numar printre cei trei. Dar mai bine o sa ma simt cand o sa primesc cartea :D

@Isabelle, dragutzo, ti-am cam dus dorul pe aici si nu numai. Ce ma faceam eu fara tine!??!

@AuraEnache: de fiecare data cand am intalnit oameni carora le era teama sa se lase iubiti, am iubit neconditionat. Nici macar nu mi-am pus intrebarea ce voi face. Am fost pur si simplu acolo unde a trebuit si cand a trebut, mai bine zis, cand am simtit eu. Cand celalalt simte ca esti pe aceeasi lungime de unda, atunci nu mai tine garda atat de sus, zic eu ;-) iar cand totusi o tne, nu e nimic. Tot e important s astie ca sunt acolo, langa el.

@Oana: da, Oana, ai intuit corect. As modera-o, dar stii cum e cu unitatile demasura in dragoste si durere: nu exista. Fiecare cu flacarile lui ;-))

@Elisa, intocmai asa am s afac. Nu o fi greu, dar nu mai facusem pana acum, de aia nu stiam si pricepeam greu. Am sa incerc negresit. Mi-a mai spus si Deiutza, mai sus. In alta ordine de dei, te rog frumos sa-mi tii o lamaie, da? ;-) si te rog sa nu mai fii trista, da? altfel te iau de ciuf ;-) (glumesc!)

@ALL: va doresc o seara asa cum v-o doriti in sufletul vostru. Jam.

Jamilla spunea...

@Elisa si Deiutza, am reusit!!! :P

Dee@ spunea...

Bravo-bravo!!! Stiam eu ca ai sa reusesti. Pupici si astept un semn precum ti-am mai scris ;)

Jamilla spunea...

@Auleu, Deia, uitasem :D acus :d

Ioana spunea...

Nu vreau sa stric frumusetea cuvantului dragoste, pentru ca pentru mine in momentul asta nu-mi spune nimic, poate si datorita faptului ca intampin cel mai greu moment dintr-o relatie. Am decis sa las timpul sa decida daca vom ramane impreuna. Totusi duc dorul unei betii de dragoste, asa cum era la inceput, adica sa fiu indragostita pana peste urechi...Sper sa fiu o traire temporara.
Superbe ambele melodii, au atins acea coarda sensibila a sufletelului meu.
O seara minunata si tie :)

Jamilla spunea...

@Micu'tzu: Barry White si Keith Urban :D Si altii ;-)))

@Ioana: crede-ma, inteleg mai mult decat perfect prin ce treci, am trecut prin asta si eu (si inca cum!!!). Nu o sa-ti spun ceva ce ai obosit sa tot auzi, gen "timpul le rezolva" etc, iti pot spune doar atat: de cele mai multe ori, tot raul este spre bine. Ai incredere in tine, orice ar fi.

Anonim spunea...

Jam, când vezi că întârzii, este clar că net-ul meu este în moarte clinică.

Elisa spunea...

Bravo tie! se vede ca esti tinerica....Eu am reusit abia dupa ce m-am miorlait la un prieten care a dat cu mine de pamant ,zicandu-mi ca nu stiu sa intreb ce vreau(de fapt el nu stia nimic despre bloguri si tuburi,hahaha ) si am fost tare mandra de mine...Jamilla,eu invat in fiecare zi inca ceva despre bloguri si sunt sigura ca n-am sa stiu tot,niciodata.Te pup. :)

Jamilla spunea...

@Isabelle, draga mea, am retinut si stai linistita, stiu cumk e. Pe de alta parte, cand vezi si tu la mine ca intarzii cu interactivitatea, inseamna una din trei: 1. ori am venit cu nervi de la serviciu, 2. ori am zi aglomerata, 3. ori m-a suparat cineva apropiat sau mi-e rau;-)) Lool!

@Elisa, maica, sa stii ca si eu sunt fire autodidacta si invat ceva nou in fiecare zi. Si gandesc ca tine, niciodata nu o sa putem sti totul, dar setea asta de a sti e incitanta.

Unknown spunea...

Nu ascult acest gen de muzica, dar prima melodie chiar imi place...

hoinarici spunea...

@Jami: esti acolo neconditionat, iubesti neconditionat, dar doar atat poti face. Iubesti si atat.
Eu imi problema ce voi face, chiar daca iubesc, caci nu vreau sa pierd.

Anonim spunea...

jamilla,pentru ca iubesti iubirea,iti daruiesc "Swan Love".
http://pixdaus.com/single.php?id=27579

pescarusul argintiu spunea...

Jamilla, my friend, dis-de-dimineata am dat un tur de orizont si deasupra gradinilor tale invaluite in dragoste, dorindu-ti sa incepi aceasta zi cu multe zambete si pregatita de noi provocari :)
In legatura cu interactivitatea, sper sa nu-ti fi aparut norisori de furtuna pe cerul senin...
In legatura cu dragalasii pinguini Adelaide la care faceai trimitere, promit sa ma documentez degraba, caci m-au cucerit fulgerator ;)
Stiind ca ai o relatie speciala cu o stea stralucitoare numita Octavian Paler, daca vii pe la mine, vei gasi urma pasilor sai in lumea poeziei.
Sa-ti fie bine cu noi si cu tine ! :)

Elisa spunea...

Jamilla mama,mai existi?!De ce taci ?Am invatat ca taci doar cand ti-e rau...Ti-e bine draga mea??Haide,doar o vorba spune...ca n-o fi foc!
Te imbratisez. :P

Dee@ spunea...

Esti ok, Jam? Niciun semn? Nimic?
Te pupa fata!

Jamilla spunea...

@D33@: Revin!!! am gost foarte aglomerata!!! uita-te pe octavianpaler.ro. revin curand si iti scriu! pup fata!

Jamilla spunea...

@Elisa, maica, tac exact atunci cand: 1. mi-e al dracului de rau si 2. is aglomerata si dupa serviciu sau vin prea nervoasa ;-) zilele trecute a fost al doilea motiv ;-) Elisa, sunt aici, mereu aici, cu gandul.