marți, 12 august 2008

Cine suntem cu adevărat. Ai curaj să recunoşti?

  • UPDATE: 10 ron lângă 10 ron sau 5 ron lângă 5 ron pot face minuni... opreşte-te o clipă şi citeşte despre Cristina Gabriela Doana. Al 5-lea alineat din text începe cu povestea Cristinei: http://isabellelorelai.wordpress.com/2008/08/12/1-despre-oamenii-buni-din-romania/ . O putem ajuta!
  • Am fost întrebată : "De ce spui "nu ascult emisiuni Tv" în loc de "nu pot să ascult emisiuni TV" ? (Pentru cei care nu ştiu, nu aud ca voi, ceilalţi). Clar, nu am fost corectă. Spun acum, sus şi tare: NU POT să ascult emisiuni sau talkshowuri la Tv deoarece nu aud foarte bine. Da, port aparate performante, scumpe, nu am probleme în lume sau să mă descurc zilnic, vorbesc foarte bine, vorbesc la telefon (pentru cine nu înţelege aspectul ăsta, la telefon sunetul se duce direct spre ureche, nu în mediul înconjurător iar dacă mai şi cunosc vocea foarte bine, e ok), mai şi pricep de multe ori pe dos sau aud ce vreau eu, dar la Tv NU POT. Se mişcă feţele ălora rapid, nu sunt întotdeauna chipurile lor în prim plan (da, ca să pot citi de pe buze) şi, decât să mă enervez, o las baltă.
  • Mi s-a spus: nu eşti corectă, te dai aşa şi pe dincolo în loc să recunoşti exact ce simţi, chiar şi în faţa colegilor de la serviciu. Rectific: sunt mai diplomată decât ar trebui, pentru că nu mă pun cu proştii, nu mă refer la proşti care nu au nimic în cap, ci la cei care nu au 7 ani de acasă. Şi din ăştia îs destui prin mediul meu colectiv de muncă. Prefer să stau în banca mea.
  • Îmi place la nebunie să mă dau interesantă.
  • Sunt prea slabă în faţa dragostei. Asta e clar, fără dubii şi nu mi-e ruşine să recunosc. Nu vreau şi nu pot să fiu o ticăloasă deşi în viaţă, mai sunt situaţiii care o cer. Şi deşi mi-o doresc uneori, să mă port mai rău "ca un porc". M-am purtat aşa când m-am uitat în telefonul prietenului săptămâna trecută (exact ce nu am făcut eu în 3 ani) şi i-am şi spus. M-am învăţat minte pe veci. Sunt ce sunt şi cum sunt şi ma iubesc aşa. Dacă nu m-aş accepta, nu aş putea să merg mai departe şi să trăiesc, pt că trecutul nu m-ar lăsa în pace.
  • Dacă nu am chef, nu vorbesc. Cu orele! Colegii ştiu. Răbufnesc, trântesc uşa, dar nu urlu.
  • Când mă supăr în sinea mea, plâng. Şi plâng des. Puteţi să mă faceţi mămăligă, nu îmi pasă. Nu mi-e ruşine de firea mea, asta sunt, dom"le!!! Prefer să plâng decât să sparg pahare sau să urlu. Culmea e că lumea mă vede mereu binedispusă sau fericită. Disimulez superb, când chiar vreau.
  • Când sunt fericită, se vede pe mine. Râd tâmp la oricine şi orice! Doamne, ce-mi place!
  • Gafez des. Cei care mă cunosc, o ştiu. Dar ştiu şi că nu din prostie fac asta, ci din grabă. Sau, mai bine zis, sunt un fel de Bridget Jones care gândeşte cu voce tare exact CÂND NU TREBUIE. Băi, asta sunt, nici nu vreau să mă schimb.
  • Lumea zice că sunt frumoasă rău. Profit de asta. Dar contează asta? Uneori da, mă ajută mult în viaţă. Ba chiar foarte mult! Cu un zâmbet reuşesc unde alţii nu pot. Dar mai mult îmi face şi probleme acest aspect. Mă confrunt cu prejudecata "frumuseţe egal prostie". Scuzaţi-mă, poate cu prostia am făcut şcoala (normală, NU specială) printre primii (ironie mascată pentru cei care nu vor să înţeleagă). Poate cu "prostia" fac lucruri pe care alţii nu le fac nici la 40 ani, şi ăia aud perfect! Şi da, dacă am chef, mă laud! Nah! Recunosc! Nuuu, să nu v-aud că fac pe victima etc etc eeetc.
  • Recunosc şi că aş sta călare pe clipă (atenţie, aş domina situaţia sau clipa) de cele mai multe ori, dar NU când e vorba de iubitul meu. Chit că greşesc şi sunt prea moale şi alţii mă critică spunându-mi că el şi-ar putea lua-o în cap, o fac pt că aşa sunt eu. Iubesc necondiţionat. Nu-mi pasă de restul.
  • Cu toată responsabilitatea care decurge din asumarea riscurilor propriei mele personalităţi şi din recunoaşterea a ce sunt, NU MĂ TEM. Încerc să iau viaţa aşa cum e. Dacă pot, încerc să mi-o fac eu frumoasă. Culmea e că aştept mereu ceva de la cei dragi. Când suferă ei, s-a întunecat şi lumea mea şi nici dracu nu mă mai scoate din stare. Uneori uit că problemele lor nu trebuie să devină şi ale mele.
  • Ştiţi ceva? Sunt mândră de ceea ce sunt şi îmi place de mine mai mult aşa, că nu aud bine. Aud ce vreau eu, dorm bine, nu mă supără ce vă supără pe voi. Ce să vreau mai mult? Atât de simplu e!
  • Da, înjur când mă apucă. Şi încă al dracu. Poa" să se uite chiorâş cine vrea. Da, mă feresc uneori cu ceea ce gândesc, alteori o trântesc direct. Nu uitaţi, sunt balanţă!
  • Da, când cred că nu mă vede cineva, mă scobesc în nas.
  • Am o strategie a valorilor personale care funcţionează exact când nu mă aştept eu. Dar nu refuz să-mi asum responsabilităţi chit că, de multe ori, o dau în bară (oho hooo, şi încă cum!).
  • Dar asta e, fraţilor, viaţa merge mai departe! mai ales când o priveşti de la înălţime, de la 1,75 m ai mei, plus tocurile aferente. Şi mor să mă îmbrac (automat să mă simt) extravagant!
  • Ca să reuşesc să accept clipa aşa cum e, încerc să învăţ să mă conduc întâi pe mine. Refuz să fiu fatalistă, prefer să zâmbesc chit şi când nu mi-e bine. Ajung să-mi fie bine apoi. De ce? Pentru că ador să fiu în centrul atenţiei şi mă enervez la culme când nu am dreptate.
  • "I’m not a perfect girl. Sometimes I have a broken heart and maybe some days nothing goes right. But when I think about it and take a step back I remember how amazing life truly is and that maybe, just maybe I like being unperfect !!!" (ME, MYSELF AND I).
  • JAMILLA!
  • ps: Tu ai curaj? Cine eşti, când crezi că nu te văd ceilalţi?
  • pps: cei care vreţi să ştiţi de ce am youtube dacă nu aud bine, nu uitaţi că boxele se pot da la tare, plus că mai e şi ritmul aferent. Deci am habar ce e aia muzică.

26 de comentarii:

Anonim spunea...

bravo fetita, ai spus tot si sunt mandra de tine..asa sa faci mereu.te pup

Anonim spunea...

@Ea, salut! Nu mi dau seama care din fete esti tu ;-) Ana-ea sau Elena, Daiana sau...? Mersi de incurajare, inca nu sunt sigura daca a fost bine sa am accesul asta de sinceritate extrema ;-) pe blog adica ;-)

nicoleta dragan spunea...

prin "accesul tau de sinceritate extrema" (cum ii spui tu :)) mi-ai lasat impresia unei persoane puternice. de altfel chiar cred acest lucru despre tine :) doar cei puternici au curajul sa-si admita sau sa-si spuna in gura mare/scrie pe blog :) slabiciunile ori defectele. mi-a placut :"Când sunt fericită, se vede pe mine. Râd tâmp la oricine şi orice!" :)

Jamilla spunea...

@Nicoleta, tocmai ai primit un feedback ;-)
Da, am curaj sa-mi recunosc slabiciunile., in cea mai mare parte a timpului, dar am si o doza de inconstienta, pt ca de slabiciuni poate profita si cel sau cea in care crezi... Partea cu fericirea e reala, rad si zambesc la orice si oricine ;-)))))

starsgates spunea...

Cu siguranţă ai o personalitate puternică şi eşti o persoană optimistă.:)
Cât despre frumuseţe, eşti foarte frumosă şi cred că ăsta câteodată este un handicap. Sigur nu tot timpul.:)

Anonim spunea...

Minunat text.

Anonim spunea...

@Starsgates, am incercat sa scriu comentariu la tine si nu am reusit. Multumesc pentru apreciere si obiectivitate ;-) Nu tot timpul, dar mai tot timpul am probleme vizand acest aspect ;-)

@Razboiul, nu incerc sa scriu minunat, scriu exact ce simt ;-)

Anonim spunea...

Jamilla,mie-mi place sinceritatea-pe blog sau in lumea reala.Imi place ca te accepti si te iubesti asa cum esti.
N-auzi bine?Si ce?Cu atat mai mult vei avea o scuza cand auzi ce nu-ti convine.Mama mea nu aude bine,insa doar de cativa ani(are 74 de ani),baiatul meu cel mic nu aude foarte bine din cauza oreionului facut pe la 5 ani a spus medicul).Nici eu nu aud bine sau poate ca nu inteleg?
Ma bucur pentru tine ca esti asa cum esti si nu cred ca as vrea sa te vad nervoasa.Important e ca cei care te cunosc stiu si te lasa in pace.Fiecare avem momentele noastre mai putin bune.
Si eu am invatat sa ma accept si sa ma iubesc asa cum sunt si ,mai ales,am invatat ca trebuie sa spun ce gandesc si simt indiferent de ce zice lumea.
Mai bine mai tarziu decat niciodata. :)
Jamilla,am si eu momente proaste ...destule. :(

Anonim spunea...

@gabito, pe mine nu ma intrece cred, mai nimeni al momente proaste ;-) mi-s uneori dupa vant, azi asa, maine asa ;-) cum spuneam, balanta la extreme, dar in general rad si sunt binedispusa. dar fereasca sfantu sa ma prinzi nervoasa :)))) cu voi nu e cazul, eu ma refer la situatii de viata, live ;-)

Anonim spunea...

ps: daca vreodata crezi ca baietelul tau are nevoie de mai mult ajutor, stiu ca e enorm d egreu cu banii, dar nu se stie niciodata de unde sare iepurele, te poti interesa aici, pt ac el sa auda mai bine : http://www.sonorom.ro/index2.htm
de la ei mi-am luat aparatele recent, ma trimisesera cei de la institutul de fonoaudiologie "dorin hociota" la ei, bineinteles ca a tb sa fac credit la banca, dar tot raul a fost spre bine. (Si mie, la 3 ani mi-au descoperit problema). Aparatele sunt mai scumpe, dar sunt profesionale, nu comerciale si iti fac testele si ce mai trebuie.

Ioana spunea...

Pentru ca esti tu atunci cand unii vor din ce in ce mai mult sa pastreze aparentele, tocmai de aceea te apreciez din ce in ce mai mult. Ciudat sau nu ma regasesc in unele fragmente si asta ma bucura tare mult pentru ca-mi da senzatia ca nu sunt singura.
Cred ca esti mai mult decat sigura ca ai un public care-ti vrea binele, iar in ceea ce-i priveste pe cei ce nu te inteleg, cu cat atentia asupra lor e mai putina cu atat mai mult se zgarie pe ochi.
In concluzie draga mea, continua sa fi tu insati mai presus de orice pentru ca faci bine ce faci si-mi place.
Te pup si te imbratisez.

Anonim spunea...

Hai sa-ti spun ceva: mie, personal, mi-ai placut de la inceput, asa cum se citea printre randuri ca esti. si fara ca sa stiu toate amanuntele date de tine azi, stiam ca esti o persoana deosebita, adica o inimioara de aur si un spirit ascutit.
te pup, jam.

haiku spunea...

eu cred ca doar ceea ce ascundem (de ceilalti ,iar uneori..chiar si noi) ne defineste cu adevarat...

haiku spunea...

Doar atât: încredere
nu se scutură petalele
tocmai aşa?

Haiku – Issa

james crissilv spunea...

Sensibil si superb.
Si eu nu arunc cu complimente fara o baza.
Te felicit.
Eu, cine sunt....?
Ma descriu destul de bine la mine pe blog.
O zi minunata iti doresc

Anonim spunea...

jam' .. foarte bun postul . eu insami m-am regasit in ..hmmm... destul de (ca sa nu zic foarte) muuulte fragmente din el.
la urma urmei ..we are both libras babyyyy :)

zambeste, admira, bucura-te de absolut toate lucrurile frumoase care te inconjoara.(suna banal .. da suna ..asa e .. dar nu stiu ..mi-am adus aminte de o chestie din Blaise Pascal care definea oarecum ataraxia " un trai simplu si linistit ... e cel mai filosofic lucru")

ai personalitate si te admir enorm de mult pentru asta.



kick their asses girl :))

Elisa spunea...

Jamilla,chiar crezi ca cineva stie cu adevarat cine este,cum este,cum il vad ceilalti si daca el este asa cum crede el despre sine sau cum crede ca-l vad ceilalti?Se spune ca nu suntem ceea ce credem despre noi ci ceea ce cred ceilalti.Si cum sa stiu eu ca ceilalti nu sunt perfizi??
Daca pana si prietenii te-au folosit,au avut nevoie de tine si atunci te-au ridicat in slavi??Tu ce sa mai crezi despre tine?
Tot ce stiu eu despre mine este faptul ca nimeni nu stie exact cum sunt,ca doar eu stiu si de cele mai multe ori ,in mod deliberat ,nu am vrut sa arat si nu pentru ca mi-ar fi fost rusine,ci pentru ca vroiam sa ma citeasca ei,daca pot si nu sa le dau mura-n gura.
Clar,azi nu este cea mai buna zi a mea si articolul tau nu sta la baza,caci l-am citit ieri.O fi 13-le???!Te imbratisez.
Aaaa,eu nu ma scobesc in nas nici cand nu ma vede nimeni.Sorry...

Anonim spunea...

Crezi ca poti afla adevarul cine esti tu cu adevarat?

"gandesc, deci sunt eu" cogito,ergo sum - Rene Descartes

Eu-l e denumirea indentitatii individuale a unei persoane,aspect asupra caruia au meditat de-a lungul intregii vieti in special Freud si altii ca el.

A spune ca stii cine esti, e ca si cum ai spune : pot traii clipa !!!

Clipa o pot traii doar cei din Nirvana.

Anonim spunea...

se pare ca balantele se aseamana pentru ca m`am regasit in descrierea ta in multe puncte :)

Jamilla spunea...

@Ioana, multe suflete seamana, doar ca putine se regasesc. Alea care stiu sa citeasca si printre randuri ;-)))))

@Manole, multu!!!! dar ce te faci cand inimioara asta a mea de aur nu stie sa riposteze si si-o incaseaza la greu?

@Haiku / Issa, de mine ascund cam putine lucruri. Am trecut prin prea multe si as insemna sa imi bat joc de viata mea, de dreptul la viata din nou, daca nu as recunoaste cine sau ce sunt. petalele se scutura doar daca vreau ;-)

@James Crissilv, sensibilitatea insasi e sincera ;-)

@Ioana, am personalitate dar am si multa incapatanare. Nu stiu cum e mai bine, dusa cu pluta sau prea afurisita ;-))) ioana, ia citeste tu un pic de marc levy sau petre tutea, sa vezi ce intrebari iti pui atunci ;-))) prefer mirajul timpului decat ataraxia lumii.

@Elisa, sunt cel mai mare aliat al meu in lumea asta. daca nici macar eu nu m/as accepta, as muri de/a dreptul. Iar cei din jur care incearca sa ma schimbe (negativ), incearca degeaba ;-)ma vad prin ochii lor, dar mai ales, prin ai mei. cand nu vreau sa vad, pun ochelari ;-) ma plang des, dar merg mai departe. Asta e cel mai important, nu?

@Dino, nu pot afla adevarul adevarat despre cine sunt eu really, dar pot accepta ceea ce deja am descoperit. La ce mai e viata, daca nu pentru a invata si cunoaste? Asa este scris. Poate clipa o traiesc cei din nirvana, dar eu imi traiesc clipa mea si stiu sa ma bucur de ea. Acum, sunt. Maine, poate e fata morgana. Dar acum traiesc.

@Thcgirl77, clar, facem asociatie de balante, ahahhaha ;-)))

Anonim spunea...

crezi in ce e scris?

"asa este scris" e o metafora cu care ne consolam, in realitate ne-o scriem noi insine, la 5 miliarde cat are planeta iti dai seama cate inscrisuri ar fi, plus sau minus pe secunda celor care se nasc sau mor.

"asa e soarta" inca o metafora care ne scapa de vina personala prin viata mai ales cand e vorba de esecuri.
-in realitate, soarta vine de la verbul "a sorta " adica "a cauta", cu alte cuvinte noi o cautam.

"asa-i destinul" o alta scuza des folosita, analizand continutul observam ca destinul isi are sorgintea in "destinatie" adica unde vrem sa ajungem, mai bine zis care e scopul personal in viata fiecaruia.

desi in concluzie permite-mi o intrebare :

Lasand la o parte analiza semantica,soarta marcheaza destinul sau invers???

Anonim spunea...

@Dino, unii considera soarta si destin ca fiind sinonime. Eu consider ca imi influentez singura destinul prin alegerile pe care le fac eu insami, alteori sunt situatii in care ajungi "la mustata" (cand n-ar trebui sa fii in acel loc) si ajungi sa cunosti oameni pe care nu i-ai fi cunoscut in mod obisnuit. Las semantica si sorgintea cuvintelor deoparte, eu nu decretez drept greseala ceea ce nu pricep sau nu stiu. Fiecare vede cu ochii sai, prin prisma propriilor experiente de viata.

Anonim spunea...

...de aia e de aur, altfel era una de piatra!

Anonim spunea...

Jamilla, mi-ai raspuns intamplator la un comentariu pe un alt blog, am incercat sa accesez de acolo sa vad cine esti...nu a mers asa ca te-am cautat pe google;te-am gasit si in ultima ora am citit pe nerasuflate tot ce ai scris pe blog...ma regasesc in foarte multe din lucrurile pe care le marturisesti, in ce ai scris azi cu atat mai mult;am ras cu lacrimi la faza cu scobitul in nas cand nu te vede nimeni, ai fi surprinsa cati facem asta :)
vreau sa iti multumesc pt ca in seara asta banala am mai descoperit un om care ma face sa-mi schimb perspectiva asupra lumii intr-o clipita - da, cred ca multi din noi avem stari de care vorbeai, trecem uneori prin frici puerile si temeri legate de locul acela in care ajungem cu totii...iti multumesc pt ca te-am gasit si citit in seara asta cand aveam nevoie de cuvintele astea si nu stiu cum, prin ce energii le-am descoperit, asa dintr-o joaca...
cuvintele unui suflet chiar pe care nu-l cunosc pot schimba energia alt suflet, il pot inalta...of sper sa nu sune asa ciudat spre freeky ce am scris...am facut-o asa, tot dintr-o rasuflare cum am si citit...
si da, esti frumoasa!
multumesc!

Anonim spunea...

@Ania, imi suna extrem de cunoscut numele tau, o sa iau blogurile la rand, ca am idee pe unde te-am vazut :P
da, se regasesc multi in ce scriu, poate si pt ca am curaj sa recunosc unele chestii pe care altii nu vor sa le vada...dar stii ce? ar fi viata prea plictisitoare daca ar fi perfecta :))) Nu, nu imi suna ciudat spre freeky ceea ce aiscris, nu uita ca imi plac oamenii extrovertiti si, mai mult decat atat, am vazut prea multe ca sa ma mai mire ceva ;-) Ania, poate gandesc diferit de altii, dar eu nu am ceva ce avetio voi si am fost nevoita sa inteleg din mai multe unghiuri lumea si timpul in care traim, sa ma adaptez la schimbare. Ma bucur mult de vizita ta, sa stii!

Anonim spunea...

Draga mea, esti sigura ca cei de la sonorom regleaza bine aparatele?
eu le am in test de o saptamana si, chiar daca nu mi se par perfecte, la tv e mult mai bine

e drept ca eu nu prea am probleme pe frecventele joase si de aceea am stat pana acum fara protezare