vineri, 7 mai 2010

Trecut, prezent, viitor

Trecutul e expresivitatea ochilor mei.
Prezentul e când îmi pun ,,acum-ul" în brațele celor dragi, neuitând de mine.
Viitorul e, deopotrivă, spaimă și bucurie... un orizont care își menține abilitatea de a fi mereu, între neputință și curaj.

Toată lumea astăzi, la serviciu, polemiza inutil (inclusiv subsemnata!)pe tema reducerilor bugetare. Dincolo de astaa, prefer să rămân optimistă în pesimismul meu, cedându-i timpului propriile drepturi.

Cum zicea Petre Țuțea, "fără să gândesc în stilul darwinismului social, nu pot să rămân indiferent la incapacitatea democrației de a asigura selecțiunea naturală a valorilor. Democrații gândesc corpul social aritmetizat: numără capetele toate și unde e majoritate, hai la putere. Sufragiul turmei! Asta e parerea mea despre democrație".

Treaba e că degeaba nu rămân indiferentă, pentru că habar n-am cum să mă adaptez la schimbarea nevoii. Trecutul pare că devine viitor.

J.

ps: una peste alta, prefer să visez la ,,săptămâna de miere,, - de ,,lună de miere,, nici nu poate fi vorba!! (și da, ne-am răzgândit iar cu privire la destinația -de miere-)





3 comentarii:

Bianca spunea...

Până la urmă ce ați ales pentru "luna de miere"?

Jamilla spunea...

@Bianca, habar nu am nici acum. Ieri eram entuziasmati exclusiv de paris, acum 2 zile de Santorini. Azi nu stiu ce ne mai da prin cap. Trebuie sa luam o decizie finala sapt viitoare, insa parisul ne tenteaa enorm, doar ca partea financiara (neavand all inclusive acolo, cheltuim enorm numai cu mesele, de ex) nu e deloc, de neglijat.

Laly spunea...

Buna Jamilla :) Incantata de cunostinta; iti urmareesc de ceva vreme blogul(din pacate din ce in ce mai rar datorita timpului) si ma regasesc printre randurile tale ...
Ma bucur pentru tine si aici ma refer la ziua cea mare! Daca imi permiti iti pot oferi si cateva sugestii (din experienta mea de 4 ani in turism) pentru luna de miere :)
Sincer eu as alege Santorini (intr-adevar asumandu-mi cheltuiala cu mesele, pt ca in Grecia nu ai sa gasesti all inclusive), fata de Paris; dar poti alege la fel de bine Zakinthos(unde poti avea fie demipensiune, fie all inclusive - in functie de hotelul ales).
Daca vrei intr-adevar un all inclusive (chiar si ultra all inclusive) foarte bun, iti recomand Turcia.(unde cu siguranta mai beneficiezi de early booking discount aprox. 10% pt inscrieri, rezervari si plata integrala pana la 31.05)
Sunt multe variante, dar trebuie sa va hotarati in timp util.

Sper ca ti-au fost de ajutor sfaturile pe care ti le-am dat :)

Felicitari inca o data si casa de piatra!