miercuri, 19 noiembrie 2008

NORKIS

Vreau să aflu semnificaţia numelui Norkis!
Pe unele site-uri scrie numai de actriţa Norkis Battista, dar nu am nici o treabă cu ea.
Pe altele, scrie că numele ar avea rezonanţe filipineze. Dacă dau căutare pe nea gogu în spaniolă, aflu că Norkis ar fi şi prenume spaniol sau venezuelean. Sau Dumnezeu mai ştie. M-am zăpăcit de tot. Ce puii mei!
Eu vreau doar una şi bună: CARE ESTE SEMNIFICAŢIA acestui nume şi care îi sunt originile? Spaniolă nu ştiu, căutarea în engleză nu a dat rost, aşa că... mă ajutaţi voi?
Chiar mă intrigă şi mi s-a pus pata să aflu.

JAMILLA!!

21 de comentarii:

Anonim spunea...

Draga Jamilla,de ceva vreme nu te-am vizitat,te-am intalnit doar pe la prietena noastra Isabellelorelai,azi am trecut si pe la Sibilla si te-am zarit acolo. :)
De cate ori vin aici sunt si-ti vad poza ma intreb cum de nu esti pe coperta unei reviste?
Am facut o introducere cam lunga ca sa aman raspunsul la intrebarea ta. :P
Nu stiu care este semnificatia cuvantului Norkis,nici spaniola nu stiu.
Precis vei afla cand nici nu te-astepti.
Sa fii iubita!
Gabi.

Elisa spunea...

Laura stieee! :))))Acum ca m-ai facut si pe mine curioasa,o asteptam..cu speranta. :)
Da,asa zic si eu ca si Gabi,de ce?Timpul nu-i pierdut tinerico... :)

TreXeL spunea...

da de unde, mie mi se pare chiar urâţică :P

Laura spunea...

Eu de numele asta nu am auzit in Spania. Am cautat pe net in spaniola si se pare ca e intr-adevar un nume venezuelean. In Venezuela e la moda acum sa se ia bucatele de cuvinte si sa se uneasca intr-un nume exotic, nou. Dar din ce cuvinte e format numele de Norkis, nimeni nu zice... :((( Sorry! Mai caut...

Laura spunea...

Ah, si felicitari pentru laptop! :) Am citit postul castigator, foarte fain! Ai primit deja laptopul, ai inceput sa ne scri de pe el? :)

Laura spunea...

Norka e nume de origina slava si inseamana "nordica", adica din nord. Daca Norkis are ceva de a face cu Norka, nu stiu... Hm... Mi-ai dat tema de casa :)

Anonim spunea...

te felicit si eu cu ocazia asta, pentru articolul cu care ai castigat:impresionant!!!
sanatate multa si numai bine!

Anonim spunea...

@g1b2i3: trebuie sa recuperez si eu la tine ;-)
cat despre coperta unei reviste... am renuntat la modelling, am preferat scoala. ma bucur ca nu m-ai uitat. ne revedem curand pe blog!

@Elisa, laura deja are tema de casa, lol ;-) iar timpul e pierdut, deja sunt batrana pt fotomodelling, zic eu ;))))

@trexel, nu-i asa? Uite un om obiectiv, lol ;-))))))))

@laura, am auzit demult numele si a inceput sa-mi incaiere rabdarea, mintea si neuronii. Chiar vreau sa aflu ce inseamna. Banuiesc ca printii actritei Norkis batista stiu, sau chiar ea. Da' de unde sa o iau eu pe ea? Nu, draga, tot cu netul incercam ;-))) zinca ma chinui. pe un forum de pe un site, ceva gen tanar crestin, zicea unul sau una ca are rezonante filipineze, de unde stia, nu am aflat. Si ma chinui in continuare sa dau de intelesul numelui. Norka am gasit si eu, dar vreau musai norkis ;-)) sau o fi Norkys? am dat si de varianta asta. Cah, nu numai tu ai tema de casa, sa stii, mie mi-a mancat noaptea. Sa nu ma uiti, da? laura, inca nu am primit laptopul, stai sa il vad in mana mea si abia apoi o sa cred ;-))) dupa aceea va scriu de pe el, lol ;-)

@Anonim, eu nu inteleg ce spun in acel clip.

@Ana, multam si iti doresc si eu numai bine, te mai astept pe aici.

Anonim spunea...

de fapt vrei sa ne manipulezi pe toti :), sa cautam ca nebunii dupa ...nici nu conteaza ce :)ideea e sa-i pui pe altii sa faca ce vrei tu :)...dc tot e vorba de nume actiunea asta suna a "domina" :)

Anonim spunea...

@Dino, chiar sunt in impas. Si daca nu cunosc limba spaniola, portugheza nici atat, e pasareasca absolut curata pt mine, de ce sa nu cer ajutor? Serios vorbind, mi-a placut numele la nebunie si daca as fi avut un copil, mi-ar fi placut sa il cheme asa. Pe de alta parte, imi puneam in cap iubitul. Am ramas macar cu dorinta de a afla ce puii mei inseamna ;-) nu se stie niciodata de unde sare iepurele si cine afla si ma lamureste si pe mine, ca nea gogu nu m-a ajutat.

Anonim spunea...

@Dino, again: aproape m-ai pacalit, sarisem sa ma explic sincer si m-a bufnit rasul, tu tocmai acest lucru voiai, lol ;-) si atunci, uite cine vorbea de persusiune si manipulare, aha hah ;-)

Anonim spunea...

persuasiune, pardon

Anonim spunea...

hai ca ai ghicit :)

Anonim spunea...

E prescurtarea de la Norbert Kiss. E un ungur la mijloc.:)

Anonim spunea...

De ce iti place asa de mult numele asta?

Anonim spunea...

http://sfinx667.wordpress.com/2008/11/21/sfinx667-primul-blog-din-romania-sanctionat-i/

Anonim spunea...

Nu am auzit de acest nume niciodata motiv pentru care nu stiu nici semnificatia sa. Bine ca ai mentionat ca e vorba de o femeie, altfel...
O zi minunata iti doresc

Anonim spunea...

Am trecut pe aici sa vad daca ai aflat care e semnificatia cuvantului Norkis.
Vad ca inca n-ai aflat.
Jamilla,am citit ca ai castigat un laptop.Stiam eu ca ai castigat un concurs,dar n-am stiut ca s-au dat si premii.
Sa-l folosesti snatoasa si sa castigi cat mai multe premii. :)

Z.e spunea...

http://www.behindthename.com/php/search.php?nmd=n&terms=Norkis&submit=Go

Felicitari pentru blog.Trec pe aici cu placere.

Anonim spunea...

'mezule, ce am gasit de "norkis" e doar numele lui "Norkis Group", care e un constructor si distributor de motociclete Yamaha, din Filipine. "NORKIS" e deci combinatia dintre numele fondatorului, adica Norberto Quisumbing Jr. (NOR) si KIS de la Quisumbing.
Atatica, nu stiu daca ajuta...

Jamilla spunea...

@ Mezule (Anonim), Norkis este si un nume filipinez, iar faptul ca acel nume al fondatorului seamana la primele initiale e o coincidenta, am gasit pe nea gogu actrita norkis battista, dar nu am gasit interviuri in care sa spuna ea ce semnifica acest nume.