duminică, 29 iunie 2008

PARFUMUL

Nu, nu ma refer la PARFUMUL lui Suskind, cartea aceea absolut fascinanta, pe alocuri mistic-intunecata, cu aer de lume haotica dincolo de noi...
Nu, nu ma refer la PARFUM DE FEMEIE, acel film cu Al Pacino, superb de altfel caci m-a facut sa revad cu priviri pe care le credeam pierdute...

Nu, nu ma refer la parfumul unic al fiecaruia dintre noi, al vietii sau mortii, al lumii de zi cu zi care ne poarta spre avataruri, printre amintiri si clipe din viitor...

Nu, nu ma refer nici la parfumul cunoscut al unei case, al unui om, al gandului ca ieri ai fost cumva si azi esti altfel... mai bine si, totusi, regasita printre drumuri...

Da, ma refer la parfumul sufletului meu, dat de fiecare dintre voi, cei care ma cautati zilnic aici si imi lasati ganduri bune, dar si cei care fac parte direct sau indirect din viata mea, care ma slefuiesc, vrand sau nevrand, zi de zi, printre nervi sau zambete, printre a sti ca sunt si ca voi mai fi, desi inainte timpul ma tragea de maini.... la parfumul zmeurei aduse mie astazi, de stapanul inimii mele (primele zmeure din ultimii doi ani!), pe care am mancat-o cu o pofta nebuna, nebuna si cu bucuria unui copil care redescopera clipa!

Da, ma refer si la aprfumul meu preferat!!! Sunt pur si simplu omul care a invatat sa traiasca si prin (nu numai printre) arome, sa simta, sa "auda" cu ele, pe langa culori, dansuri orientale si alte pasiuni ale vietii mele.

Parfumurile mele preferate in acest moment sunt Black Code de la Armani, Light Blue de la Dolce&Gabanna, Kenzo Flower de la Kenzo, Bright Crystal de la Versace, Angel de la Thierry Mugler, L'eau par Kenzo de la Kenzo, Rush de la Gucci, Chance de la Chanel (parfumul preferat al Laurei!) si, mai ales, dar mai ales, Allure Sensuelle de la Chanel.

Nu e vorba neaparat de brand, ci de aroma irecognoscibila de obicei, a simturilor alergande pe piele.... pana la ochii pierduti in departarile fiintei!!!

Astazi, dupa ceva timp de cand nu am mai iesit in oras, printre atatea drumuri si alergaturi etc etc eeeetc..... stapanul inimii mele m-a scos in oras sa papam. De la cartofi prajiti, pizza si salata, am ajuns la cineva care adusese lucruri de afara si m-am pricopsit cu un parfum Light Blue. De cand nu il mai aveam... uitasem cum e!!!! Stiam ca ador multi oameni, multe sentimente si multe lucruri pe lumea asta, dar zau, uitasem sa plutesc.

Abia astept sa fac rost de Allure Sensuelle, indiferent cat o dura (stiti cum e cu banii, lol!).

Ati zice ca par materialista, ins apur si simplu traiesc si prin arome.Am invatat sa traiesc prin mici placeri (nu de o clipa), mai simple sau nu, ceea ce nu pot auzi. Sunt dependenta de parfumuri, de arome si, mai mult ca orice, ma fac sa simt ca traiesc, pe langa a gati, a munci, a scrie, a alerga cu treburi, pe langa culori si haine, muzica si machiaje si nu numai (nu mi-ar ajunge 10 mii de pagini!!)... iubesc atat de mult viata in acest moment incat imi vine sa plang.

Tu, tu ce parfum cauti in sufletul tau? Stii cum sa vezi ceea ce simti?

Jamilla !!!

ps: Jam va daruieste astazi un trandafir mai aparte, toate gandurile mele bune si va multumesc pentru rabdare... o sa mai dureze putin pana ma reglez cu treburile (mai am de terminat zugravitul, apoi curatenia, alergat dupa perdele si alte din astea pt casa etc)
ps2: scuze pt lipsa diacriticelor, scriu de la laptopul altcuiva, inca nu se poate sta la mine acasa.



16 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Draga Jam, ma bucur nespus ca ai revenit si ca ne rasfeti cu undele imbatatoare ale sufletului tau ! :)
Minunata tema ai ales, foarte nimerita pentru a-mi calauzii pasii usor obositi prin framantarile si stresurile acestei saptamani ;)
Parfumul meu preferat nu are o esenta singulara, este mai degraba o alchimie de esente: vanilie, mosc, lamaie, menta, scortisoara, uneori in combinatii, alteori regasindu-se separat, pe diferite paliere de suflet :)
Iar capitolul in domeniu ramane o carte deschisa, numai buna pentru noi explorari si experimentari :)
Ce mireasma proaspata ai astazi, scumpa prietena ! :)

Dee@ spunea...

Draga mea, tare imi lipsesti. Ma bucur ca esti bine si ca toate par sa se aseze si la tine. Noi vom veni in septembrie-octombrie in tara, sa le rezolvam pe toate, ca la sfarsitul lui ianuarie sa ne mutam de tot aici. Ne merge binisor, dar ca sa ne mearga bine trebuie sa fim mutati aici si atunci am luat aceasta hotarare, sa lichidam tot in tara.
Poate reusim sa vorbim mai multe.
Te pupa Deea, te imbratisez scumpa si ai grija de tine.

Anonim spunea...

...si cu parfum, ziceai ca-ti dai...? ...aha, parca e o urma pe aici, da, sigur! miroase a sufletul tau care se gandeste la noi!
pupam, jam! :)

pescarusul argintiu spunea...

Incepe sa ma napadeasca parfumul amintirilor cand erai un zvacnet de vapaie prin casutele noastre, un tremur de emotie si o arpia de gand lasata in zbor :)
Draga Jam, sa-ti faci casuta reala ca-n povesti ! ;)
Many kisses for your soul ! :)

Elisa spunea...

Jamilla,draga mea,sa ai spor la treaba ta si sa revii cat mai cu chef de zbenguiala pe aici si pe la noi.Eu abia te-astept....Te pup.

Anonim spunea...

mai ai?

Anonim spunea...

Suflet bun !
aici la tine ... chiar asa ... cum spune 'manole ...'
"... miroase a sufletul tau care se gandeste la noi ..."
...
JAMILLA (...) prietena noastra draga ... ieri mi-a scris un sms ... cu rugamintea :
"sa scrii pe blog ca lipsesc un pic si ma gandesc la toti"
...
a plecat in capitala sa-si faca cateva analize ... azi la ora 9,00 e programata la I.B.C.V... speram sa fie totul bine.
sa te intorci sanatoasa 'suflet bun' ... si sa ne lasi sa simtim mai des parufumul sufletului TAU
:-)
...
Bucuriile, succesele tale, desi nu sunt ale mele,imi dau putere si curaj ....
Gandurile, problemele tale, desi nu sunt ale mele, ma preocupa si ma intristeaza ...
...
sa auzim de bine !!
...
Cand cineva ti-e drag ... cuvintele se pierd ... si nu mai ajung ... ....
privirea ar fi o solutie !!? :-)

cu tot dragul
elena

Anonim spunea...

parfumul te invaluie, parfumul ta mangaie, te imbraca intr-o aura stralucitoare, delicata si efemera...frumos mai scrii, jam...ma bucur ca te-am descoperit...

Ioana spunea...

Ma bucur tare ca te-am vizitat si am regasit un nou articol care m-a uns pe suflet. Mie-mi place tare mult iasomia, pe langa alte arome, pe aceasta pur si simplu o ador.
Spor la treaba ;)

Anonim spunea...

Jamilla , parfumul sufletului tau a imprastiat firisoare catre noi si iata, ne-a adus aici, sa ne rasfatam in invaluirea lui ...
Un sfarsit de saptamana rasfatat in parfumul iubirii iti doresc, draga prietena :)

Elisa spunea...

Haide draga mea,spune ceva,spune ca n-ai net,ca n-ai comp,ca e ceva care te retine sa comunici.Te astept si sper.Am avut stari in care am vrut sa sterg blogul,sa nu mai scriu nimic,sa renunt,insa mi-am amintit ce incantata eram la inceput.Asa este si in viata (dragoste),trebuie sa ne amintim ce fericiti eram la inceput si sa facem ca ea,fericirea sa mai fie inca...,caci se poate,doar daca vrem.Te pup. Sa0ti fie bine Jam !!!

Bianca Linta spunea...

Ce frumos, sti? si eu sunt atat de fericita incat in vine sa plang :-))
SI parfumul meu e D&G Light Blue, prietenii de acasa imi spun ca ala e mirosul meu :-) si de fiecare data simt mirosul ala se gandesc al mine :-)
Si mai am un parfum al meu, e marea, mirosul ei, testura si finetea ce-o simti pe piele cand stai pe nisip in fata marii.
Pup ya, success cu terminarea casei! ;-)

pescarusul argintiu spunea...

Jam draga mea, esti ca marea; cand nelinistita, cand calma, fara tresariri, cand impetuoasa, cand incremenita, ai flux, cand vii cu creste inalte de val spre malurile pline de dor si ai reflux, cand pleci misterios in largul vietii si lasi la tarm pescarusi imbatati de parfumul departarilor :)
Ceva imi sopteste tainic c-ai sa apari curand si ai sa topesti mirarile de pe umerii ridicati ai multor prieteni ;)
Am dreptate ? :)

Anonim spunea...

auzi, dar tu pe unde umbli? ha? noua cand ne dai de "mancare" ?

Anonim spunea...

Duminica frumoasa draga prietena, si eu tare cred ca e... ;)
Distractie maxima si toate cele bune !
Sibilla

Anonim spunea...

Pentru rubrica "de vacanta" va prezint "amintiri muzicale de cand inca nu existam"... :)

http://sorinplaton.wordpress.com/generalitati/potpuriu-muzical-1961/

Enjoy!