vineri, 6 iunie 2008

Mergând alături de TIMP

UPDATE: te poţi lipsi de 10 ron? Atunci opreşte-te o clipă şi citeşte aici, poţi dona pentru Raluca şi Alexia Mihai: http://isabellelorelai.wordpress.com/2008/06/05/ne-inaltam/. Mulţumesc!


Ai încercat să-ţi prinzi propriul timp şi nu ai reuşit, nu-i aşa? Pentru că, de cele mai multe ori, este necesar să mergi împreună cu timpul tău mai departe, nu contra lui. Am învăţat-o recent, pe pielea mea şi am ales. Nu-mi mai pedepsesc speranţa uitând!
Îmi doream deseori să fac călătorii în timp… Acum încerc o călătorie în propria mea lume interioară, sunt surprinsă de ce aş mai putea găsi… lucruri şi evenimente demult uitate, amintiri frumoase sau urâte (dar toate contează, căci prin ele ne formăm drumul!) … lumi din copilărie pierdute printre orele care trec prea repede… oameni care au fost şi nu mai sunt, sau care sunt dar nu mai ştiu că sunt , college din facultate, mentorii mei din studenţie… sau cărţi şi momente de secunde, dar atât de esenţiale!
Încerc să nu mai văd prezentul ca pe acum-ul intangibil care ori mă scoate din minţi, ori vreau să treacă repede (şi apoi, îmi pare rău…!), ci ca pe un interludiu, bucurându-mă de el ACUM. Îmi minţeam dorinţele, dar nu-mi mai mint propriul timp.
Îmi tremură deseori mâinile gândindu-mă ce aş putea face să recuperez timpul pierdut! Mi-am zis dimineaţă: „Ia gândeşte-te ce ai putea face să îţi valorizezi timpul care vine, următoarele clipe, lasă-le să pătrundă în lumea ta, lasă-te purtată pur şi simplu de ele, îndrăgostindu-te de curgere, atât de simplu! Nu-ţi mai fă din trecut o religie care te strânge de gât…lasă-te purtată şi simte!“.
De la vorbă la fapă nu mai e atât de greu, dacă TE ACCEPŢI PE TINE ÎNSĂŢI exact aşa cum eşti. Îmi iubesc acum şi defectele în egală măsură cu încântarea calităţilor.
Experienţa timpului poate să-ţi producă şi ţie deşteptarea altei senzaţii, a altui eu, cel din adânc... în acest moment mă simt atât de împăcată cu mine însămi (uitasem cum e!), dovedindu-mi că puterea propriei mele lumi ţine nu de faptul că vreau să trăiesc mai mult sau că vreau să-mi împlinesc cele mai arzătoare dorinţe, ci de faptul că încerc să-mi accept propriul timp ca pe un prieten! Iar oamenii dinainte care mă supărau, nu mă mai afectează acum, deoarece cu siguranţă nu vor face parte (dacă voi învăţa să trec pe lângă ei cu detaşare) din viitorul meu ca om...! Refuz tăcerea din singurătate, vreau înţelepciunea timpului.
Îmi dăruiesc mie însămi puterea timpului, o accept ca atare şi merg alături de ea pe drumul ales, rămânând EU.
Simte, pur şi simplu, nu mai amâna să trăieşti!!!
Jamilla!



18 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Draga Jam, asa te vreau ! Tu, cea entuziasta si hotarata sa lupti pentru dorintele vii ale timpului tau, lasandu-te cu intelepciune sa simti curgerea lui plina de intelesuri si de semne... :)
Astept sa-mi spui ca ati devenit prieteni, tu si timpul, cu adevarat ;)
Pana atunci, "nu-ti mai pedepsi speranta" innecand-o in oceanul uitarii !
Bucura-te de fiecare clipa traita cu maxima intensitate si da-i locul meritat in sufletul tau !

Jamilla spunea...

@Pescarusule, uneori mai trebuie si cate o pedeapsa, ca altfel am uita de tot ;-))))
pana sa-iv dau locul meritat in sufletul meu, va mai trece timp, e nevoie de intelepciunea varstei sau, poate, a destinului ;-)

Dee@ spunea...

Draga mea draga, ma bucur ca te simti impacata cu tine insati. Te imbratisez cu drag.

Eu sunt bine, am ajuns bine, stau bine si totul se preconizeaza a fi excelent. Astept vesti de la tine oricand vrei. Te pupa Deea.

Jamilla spunea...

@Deiuta mea draga, e bine pana cand iara so mai ivi ceva, la mine ma refer...incep sa fiu ca vremea de afara in ceea ce priveste schimbarile de dispozitie ;-)
in rest, miss u!!!

Jamilla spunea...

@Deiuta, acum stau cu Alfie pe afara, mai vin la calc, am si un picut treaba prin curte, dar iti voi scrie curand mail!!! Maine is la o nunta, duminica sper s ati scriu mult si bine, asa, ca intre doua fete dragi!!! te imbratisez, ai grija de tine pe acolo, sestro, si numai bine!!!

Elisa spunea...

Sti Jam? "totul ar trebui sa fie cat mai simplu posibil,dar nu mai simplu decat atat"Ma bucur de dispozitia ta si ,cu siguranta,te vei impaca cu tine si cu timpul,ca sa mergeti de mana,pe acelasi drum.Te pup. :)

Oti spunea...

Jamilla, de fiecare data cand citesc posturile tale ma simt asa de... superficiala. As vrea sa pot analiza starile, traile interioare cu atata profunzime cum o faci tu.

Jamilla spunea...

@Elisa, maica, o sa mai treaca cevavreme pana sa invat eu cesi cum... macar nu ma las!!!

@O.P. (Regina25): pur si simplu, sunt autocritica si incerc s ama inteleg intai pe mine, ca sa-i pot accepta si intelege pe cei din jur ;-) (Regina25, mi-ai dat cumva bann pe blog la tine? de cate ori incerc sa intru, afiseaza doar fotografia ta, numele blogului si "sunt al....-lea vizitator(cu puncte puncte, nu cu numar)"... in rest, nu tu articole, comentarii, nimic, nimicut! Nu mai inteleg! te pup)

Oti spunea...

chiar nu stiu ce se intampla cu blogul meu. si eu patesc la fel de cateva zile. n-am banat pe nimeni, nici nu cred ca se poate face asta. dar se intampla ceva, pentru ca nici eu nu mai pot intra de pe calculatorul de acasa. numai de pe laptop cand sunt la birou. foarte ciudat... (???)

Anonim spunea...

Jam, ma bucur mult ca esti mai bine. Si imi pare rau ca nu ai castigat concursul, din pacate nu am putut vota de mai multe ori, dar pot spune ca esti mai frumoasa decat castigatoarea.
Desigur, sunt cam offtopic, dar ma ierti ;)

Anonim spunea...

Jam e Jam. Corect?
Nu doar prin timp trecem, ci şi prin stări. Pe care ţi le dau bucuria, tristeţea, oamenii...
Să ai o zi minunată.

Anonim spunea...

@O.P: am pus o colega s aintre d ela ea de acasa pe blogul tau, la fel pateste, ori te-a hackuit cineva, ori...nu stiu, nu ma pricep... dar m-am ingrijorat si eu.

@Oana, Onutzo, cum sa te iert, daca nu am pt ce? off sau neofftopic, tu esti tot o scumpa. Cat despre concurs, ma abtin sa comentez ;-) pana la urma, e mai important ce am in cap, nu ce moaca am ;D

@Isabelle, draga mea, la fel iti doresc si eu tie. Hai, nu mai fi ingrijorata. Stiu ca e greu cu mami tau... Astazi merg la o nunta, deci pana maine nu ma vedeti pe aici. Va pupa Jammie si Alfie (sunt cu el in brate)!!!!

RazvY spunea...

Noi mergem alaturi de el... si el trece pe langa noi fara sa ne dam seama :)) ...oricum ... fain blog :)

Oti spunea...

offtopic: jamm, poti sa mai incerci odata, pls, sa intri la mine? avea ceva calculatorul meu, pentru ca am gasit scris pe undeva "174 sites bloked". am umblat pe la setari si vad ca acum merge. eu cel putin pot sa intru. multumesc ca m-ai atentionat. am aflat azi ca au patit-o si altii pe blogul meu. f ciudat, sper sa rezolv pana la urma. pupici

Anonim spunea...

Petrecere frumoasă la nuntă, Jam!

Ioana spunea...

Timpul pentru mine a devenit un sens giratoriu. Mereu derutant, mereu indecisa, pentru ca nu stiu cum sa-l iau ca sa treaca mai greu. Am nevoie mare de timp si sper sa ajung la un consens cu el.
Ma bucur tare mult ca esti entuziasta si reusesti sa ma molipsesti si pe mine :)

Anonim spunea...

Multumesc, sufletele noastre draga Jamilla, sunt atat de surori.... :)
O saptamana senina si bogata in impliniri iti doresc draga prietena :)
esti mereu tresarirea blanda a unui zambet, esti suras al mangaierii, mana calda... :)
recunostinta si pretuire,
Sibilla

pescarusul argintiu spunea...

Draga Jam, acum aflu ca ai jucat si tu la nunta, ca mine... :)
Doar ca eu am concentrat si un botez, pe aceeasi arie geografica, a Teleormanului ;)
Sper sa fi dansat si dupa muzica sufletului tau, si asa cum spune Sibilla noastra scumpa, "sufletele noastre atat de surori" se impletesc in calde vibratii :)
Chiar schimbatoare daca se intampla sa fii, nu uita sa ramai TU !