duminică, 9 octombrie 2011

LITTLE BLACK DRESS

(articol publicat pe 9 nov. 2010 pe redwind.ro )


Micuța care te scoate din încurcături, mai ales când ai o ocazie și nu ai nimic altceva la îndemână să fii elegantă, finuță și –de ce nu?- sexi. Care te face să zici, uau, chiar pot fi şi eu încântătoare.

Va fi întotdeauna în tendințe. A fost ieri, este azi și va fi și mâine. E nemuritoare, așa cum se zice că ar fi și sufletul. Dar e și pretențioasă. Dacă nu o respecți, îți înfige încrederea într-un cui pe peretele rușinii din gândurile altora.

Este o rochie de seară, de cocktail sau, pur și simplu, balsamul atitudinii când, efectiv, nu știi în ce să te îmbraci, iar ocazia nu este deloc de neglijat. Sau este orice ocazie, pur și simplu. Cu atât mai mult, tu va trebuie să nu uiți să îți iei pe tine inclusiv stilul de a o purta. Este indispensabilă oricărei garderobe, mai devreme sau mai târziu îți va uimi atitudinea și îți va da valoare privirii altora. Îți va pune pe tavă gesturile/privirile cele mai dorite sau te aruncă în cel mai negru coșmar.

Regula ei este simplitatea. Dar această simplitate ascunde cele mai extravagante atitudini. Că o accesorizezi sau nu, micuța rochie neagră îți va reaminti să nu încetezi să te simți importantă mai întâi în proprii ochi. A învăța eleganța nu este a prelua little black dress ca pe propriul guru, dar este a evolua în atitudine și în creșterea self-esteem-ului (stimei de sine). Este despre a lăsa la ușă gândul că nu știi cine ești în acel moment. Ori știi, ori stai acasă.

Little black dress s-a născut în 1920, ca idee, dar a fost definită și performată de Coco Chanel în 1926 (ca obiect vestimentar purtabil în orice moment al zilei) și, în timp, a suferit o serie de transformări, azi existând mii de modele, aplicabile gustului fiecărei femei. Deși în 1960, tinerele preferau varianta scurtă a rochiei, cu timpul s-a accentuat și importanța celei lungi, potrivită –mai ales- pentru așa numitele femme fatale. Eu una, prefer varianta scurtă

Little black dress nu are puține de oferit. Trebuie să știi să o purți, să-ți lași acasă în dulap frustrările corpului și disconfortul emoțional al cotidianului, trebuie să-ți implementezi atitudinea de învingătoare și să nu-ți mai faci griji de ceea ce vor simți&vorbi alții. Trebuie să o privești ca pe o prietenă și ca pe colacul de salvare în situațiile inopinate. Totuși, nu e de glumă cu little black dress. Trebuie să te simți în stare să o porți, nu e pentru cine trăiește gelozia față de viața și scopurile altora, față de aspectul și atitudinea altora, căci vei da clar faliment în proprii ochi şi propria viaţă.

Ca indicator al încrederii în sine (chiar și acolo unde e scăzută) și ca mare punct de referință în eleganța care nu se demodează niciodată, această little black dress este incomparabilă, nu va fi vreodată la fel, poate începe o zi într-un fel și finaliza noaptea în alt fel, reamintindu-ți ție, purtătoarei că, dacă lași superficialitatea la naftalină, vei câștiga foarte mult în gesturile celorlalți și le vei absorbi timpul. Că, dacă eștu tu însăți simplă în gesturi și sentimente, devii complexă în solvabilitatea clipei. Că, dacă te joci cu purtarea acestei little black dress, există probabilitatea să devii victima propriei atitudini. Să dai cu capul de pragul de sus de abia te mai vezi pe urmă.

Dacă nu ești responsabilă pentru ceea ce ești, atunci little black dress nu e de tine. Nu e pentru cine vrea să pară altceva decât este. Îți poate da senzația asumării prezentului, dar îți dă și niște palme peste față, inclusiv în fața unui bărbat.

Sex-appeal-ul este este un must-have pentru oricare dintre noi, femeile, dar și un mesaj subliminal care poate face asocieri între ce exprimi tu ca femeie în acel moment, și între scopul și ocazia respectivă. Stilul ei costă puțin sau mult, în funcție de branduri sau de no-name. Dar sentimentul purtării ei costă al naibii de mult în ochii tăi ca femeie. Poți transmite semnale că ești gata să-ți negociezi plăcerea clipei și responsabilitatea unei conversațșii reușite. Că ești gata să faci impresie și să-ți ascunzi în accesorii felul de a fi, astfel încât să fii descoperită cu uimire de cel/cei pe care vrei să îl/îi impresionezi.

Te ajută la serviciu, la o nuntă, la un prânz, la club, te ajută mereu. Învață așadar, să o respecți, să-I înțelegi unicitatea și să -ți transformi în prietene însăși gândurile cele mai negre. Căci contrastează definitiv cu little black dress. Şi te ajută să nu pleci cu bocanci în picioare, în situaţiile de criză.

Învață să-ți previi eșecul așteptării de la acea ocazie, cu o little black dress. Dar acceptă-i, de asemenea, stilul elegant, căci te va ghida în lumea altor ocazii. Poți arăta bestial și poți crește în tine. Poți fi tu pentru tine, și alta pentru cei din jur. Cu ea nu poți greși, dar tot cu ea poți trece neobservată, dacă uiți s-o scoți în evidență și uiți ce te motivează în lumea personală, căci calea către succes îți rescrie comunicarea în fața plăcerii. A oricărei plăceri, având pe tine o little black dress.

Atenție, nu te uita pe tine în ea, purtând-o nonstop, devii plictisitoare și insolentă, poate chiar arogantă în a asculta punctele de vedere ale altora și a-ți trăi propria viață.

Fii cine ești tu!


Oana Roventa Micu

Niciun comentariu: